Beste voetenbad van dit moment: Wat is een voetenbad en hoe werkt het?

Voor wat betreft uiterlijke verzorging zijn onze voeten vaak een ondergeschoven kindje. We wassen ze tijdens en douchebeurt en knippen zo nu en dan onze teennagels. Hier blijft het vaak bij. Zonde, want onze voeten zijn belangrijk en we gebruiken ze vaak. Daarom verdienen ze ook goede verzorging. Regelmatig een voetenbad nemen is dan ook een aanrader.

Een voetenbad is hartstikke goed voor jouw voeten. Toch zien maar weinig mensen dit in. Dat komt voornamelijk doordat zij niet bekend zijn met een voetenbad. In dat geval begin je hier waarschijnlijk ook niet zo snel aan. Om het belang van een bad voor jouw voeten aan te geven, beantwoorden we in deze tekst de volgende vragen.

 • Wat is een voetenbad?
 • Wat zijn de voordelen?
 • Hoe werkt een voetenbad?
 • Welke verschillende soorten voetenbaden zijn er?

Met behulp van de antwoorden op deze vragen kun je bepalen of een voetenbad voor jou het overwegen waard is.

Wat is een voetenbad?

Wat is een voetenbad

Een voetenbad is een bad dat specifiek bedoeld is voor jouw voeten en enkels. Indien je jouw voeten in zo’n bad dompelt, komt het water nooit boven de knieën uit. Vaak staat het water overigens niet veel hoger dan jouw enkels. Je kunt zo’n bad nemen om voeten te reinigen, maar voetenbaden hebben soms ook een therapeutische of medische werking.

Zo wordt een voetenbad bijvoorbeeld gebruikt bij pedicures. Het zorgt er namelijk voor dat eelt en nagels zachter worden, waardoor voeten makkelijker en beter te behandelen zijn. Ook in de medische wereld wordt een voetenbad vaak gebruikt. Het gaat dan vaak om een soda voetenbad om een wondje te ontsmetten. Daarnaast baden mensen met hun voeten in het water ter ontspanning.

Toevoegingen voor een voetenbad

Je kunt jouw voeten enkel laten baden in lauwwarm water wanneer je een voetenbad neemt. Er zijn ook allerlei middelen die je toe kunt voegen aan het bad. Zo kies je bijvoorbeeld voor een voetenbad met soda wanneer je een wondje of ontsteking hebt aan jouw voet. Dit heeft namelijk een reinigende werking.

Er zijn daarnaast veel mensen die magnesium toevoegen aan het bad voor hun voeten. Door een magnesium voetenbad te nemen, wordt jouw lichaam gezonder. Magnesium trekt door de huid van jouw voeten heen en wordt vervolgens opgenomen in het bloed. Het is belangrijk om voldoende magnesium in jouw lichaam te hebben, want dit is een belangrijk mineraal voor jouw lichaam.

Naast soda en magnesium kun je ook nog allerlei andere middeltjes toevoegen aan een voetenbad. Denk bijvoorbeeld aan salie of rozemarijn. Deze twee kruiden gaan schimmels en bacteriën te lijf, waardoor je infecties een stap voor kunt zijn. Daarnaast wordt er geregeld melk, zwarte thee of lavendelolie toegevoegd aan een voetenbad voor zachte en gezonde voeten.

Wat zijn de voordelen?

Wat zijn de voordelen

Het nemen van een voetenbad kost tijd. Veel mensen hebben dit er niet voor over. Toch is het zo nu en dan belangrijk om wat tijd en aandacht te besteden aan jouw voeten. Een voetenbad is hier een goede remedie voor. Zo’n bad brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Voeten worden en schoon en zacht van.
 • Voeten ontspannen en komen tot rust. Dit straalt zich uit naar de rest van jouw lichaam, waardoor jij je meer ontspannen voelt.
 • Je kunt verschillende middelen toevoegen die jouw gezondheid bevorderen.
 • Het helpt bij problemen aan voeten. Wondjes worden gereinigd en een ontsteking kan verholpen worden door een voetenbad. 

H2 Hoe werkt een voetenbad?

Wie denkt dat een voetenbad de voeten enkel reinigt, heeft het mis. Voetenbaden hebben tegenwoordig namelijk allerlei extra functies. Zo beschikken veel van deze apparaten bijvoorbeeld over een bubbelfunctie, waardoor jouw voeten gemasseerd kunnen worden.

Wanneer je een voetenbad wilt nemen, hoef jij enkel jouw voeten in het apparaat te plaatsen. Vervolgens bepaal je zelf op welke stand je het bad instelt. De meeste voetenbaden beschikken over verschillende standen. Zo kun je ervoor kiezen om enkel het water te verwarmen. Je kunt daarnaast vaak ook de bubbel- of massagestand inschakelen.

Welke verschillende soorten voetenbaden zijn er?

Welke verschillende soorten voetenbaden zijn er

In de winkel en online zijn tegenwoordig allerlei verschillende voetenbaden te koop. Wanneer je op zoek bent naar zo’n bad, wil je uiteraard enkel het beste voetenbad. Dit is lastig wanneer je geen ervaring hebt met dergelijke baden. Om jou wegwijs te maken, ben ik op zoek gegaan naar voetenbad ervaringen. Op basis hiervan heb ik het onderstaande overzicht samengesteld, zodat jij het beste voetenbad kunt kiezen.

Het beste voetenbad van dit moment: Top 5 Beste voetenbad

Het beste voetenbad van dit moment

Er zijn 5 voetenbaden waar we niet omheen kunnen. Deze voetenbaden slagen er moeiteloos in de concurrentie te verslaan. Het beste voetenbad is zelfs in staat je voeten in het paradijs te laten voelen. Dit is de top 5 voetenbaden van 2021:

1. Beurer FB50 – Voetenbad – XXL – 3 pedicure opzetstukken – Verwarming

Wil graag ontspannen en geweldige verzorging voor je voeten? Wil je graag heerlijk genieten van een top vibrerende massage, en bruismassage voor je voeten en de vele opties die deze voetenbad geeft.  Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Beurer FB50 – Voetenbad – XXL – 3 pedicure opzetstukken – Verwarming gebruikers >>>

Voordelen:

 • heerlijk voetbad, ik heb nieuwe voeten gekregen
 • eenvoudig en blijft warm en warmte indicatie
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. Beurer FB35 – Voetenbad – 3 pedicure opzetstukken – Aromatherapie – Infrarood

Zoek jij de beste combinatie van prijs, kwaliteit voor je voeten? De FB35 beschikt over een verwijderbare aromafilter voor het eenvoudig toevoegen van een heerlijk aroma zodat er genoten kan worden van een ontspannende aromatherapie. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Beurer FB35 – Voetenbad – 3 pedicure opzetstukken – Aromatherapie – Infrarood gebruikers >>>

Voordelen:

 • Heerlijk ontspannen voor jou en je voeten
 • betere doorbloeding
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. Calmenta® XXL Voetenbad – 12L – Automatisch wielmassage – Infrarood – Tot 48°C 

Zoek jij snel werkende en fijne voetmassage? De perfecte manier om de vermoeide voeten weer schoon en zacht te maken en ze te laten ontspannen. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere Calmenta® XXL Voetenbad – 12L – Automatisch wielmassage – Infrarood – Tot 48°C gebruikers >>>

Voordelen:

 • krachtige massage en niet gehorig
 • lekker massage rollers
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

4. Dreaver® XXL Massage Voetenbad – Automatische Massage – Inclusief GRATIS avocado voetencrème – 12L

Graag op diepe massage met echte werking voor het lichaam? Zo worden de drukpunten gestimuleerd (wat invloed heeft op je gezondheid), je voeten intens gereinigd en kun je genieten van een diepwerkende infrarood-straling. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Dreaver® XXL Massage Voetenbad – Automatische Massage – Inclusief GRATIS avocado voetencrème – 12L gebruikers >>>

Voordelen:

 • Mooi design en groter dan verwacht
 • Automatische massagerollers zijn heerlijk
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Niceey Massage Voetenbad XL – Elektrisch Voetbad Bubbelfunctie – 12 Massage Rollers – Infrarood Voetmassage – 12L

Graag een voetenbad die je optimale verzorging geeft? Met het makkelijk te bestuurbare LED-scherm zijn alle functies snel en eenvoudig in te stellen, waarna je kan genieten van een rustgevend en stress verminderend voetenbad. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere Niceey Massage Voetenbad XL – Elektrisch Voetbad Bubbelfunctie – 12 Massage Rollers – Infrarood Voetmassage – 12L gebruikers >>>

Voordelen:

 • Massagerollers zorgen voor het ultieme ontspannen gevoel
 • Aanrader voor wintervoeten
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.