Gaba ervaringen? De beste GABA supplement? Dit zijn je TOP 5 opties!

Gaba ervaringen? In de wereld van supplementen is er één naam die steeds meer aan populariteit wint. Dat is het GABA supplement. Er gaan veel verhalen rond over alle magische eigenschappen van dit supplement. Maar er is eigenlijk maar heel weinig bekend over dit supplement.

Gelukkig ben je op het goede adres uitgekomen. Ik zal je kort uitleggen wat GABA eigenlijk precies is en hoe het in je lichaam werkt. Daarnaast zal ik je wijzen op de mogelijke bijwerkingen van een GABA supplement. Als laatste heb ik natuurlijk de beste GABA supplementen voor je op een rij gezet, zodat je niet verder hoeft te zoeken!

Wat is GABA?

Wat is GABA

De volledige naam van GABA is gamma-aminoboterzuur. Dit is een y-aminozuur dat in je lichaam de functie bekleedt van neurotransmitter. Het is een belangrijke neurotransmitter in de hersenen, die een remmende werking heeft op andere neuronen. Het komt erg veel voor in je hersenen, namelijk in 30% van de synaptische transmissies.

In een zuivere toestand is GABA een wit poeder dat je makkelijk kan oplossen in water. Het is niet verantwoordelijk voor de opbouw van proteïnen in je lichaam, omdat het een niet-proteïnogeen aminozuur is. Normaliter vind je het alleen in hoge concentraties in je hersenen, in de rest van je lichaam zijn alleen kleine concentraties vindbaar.

Zit GABA in je voedsel?

Zit GABA in je voedsel

Helaas zit GABA niet je in dagelijkse voedsel, dus je kan het niet natuurlijk binnenkrijgen door het eten van bepaalde levensmiddelen. Er zijn echter wel bepaalde levensmiddelen waar stoffen inzitten die een invloed hebben hoe GABA werkt in je hersenen. Een aantal voorbeelden zijn:

 • Fruit
 • Groentes
 • Verschillende soorten thee
 • Rode wijn

De mogelijke bijwerkingen van GABA supplementen

Er is nog niet heel veel onderzoek gedaan naar GABA supplementen, dus er is nog niet heel veel informatie beschikbaar over eventuele bijwerkingen en de invloed van GABA supplementen op je gezondheid. Omdat het voedselsupplementen zijn, moet je altijd voorzichtig zijn met GABA supplementen. Je kan maar beter te voorzichtig zijn, dan er teveel nemen.

Het is slim om altijd in overleg met je arts te beginnen aan het slikken van GABA supplementen. Ook is het verstandig om met je arts op apotheker te spreken op het moment dat je al andere voedingssupplementen neemt of medicijnen slikt. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat je GABA supplementen geen slechte invloed hebben op de werking van je medicijnen die je eventueel al gebruikt. GABA supplementen kunnen je slaperig maken, dus het is niet verstandig om GABA te gebruiken als je nog moet autorijden of zware machines moet gebruiken. Als laatste is het ook verstandig om geen alcohol te nuttigen als je GABA supplementen slikt.

Gaba ervaringen

Ondanks het gebrek aan onderzoek, zijn er wel een aantal bijwerkingen van GABA supplementen bekend die gebruikers gemeld hebben. Zo kan het zijn dat je last krijgt van hoofdpijn of een maag die niet helemaal lekker is. Ook kan het zoals eerder gezegd ervoor zorgen dat je slaperig wordt. Als laatste hebben sommige gebruikers gemeld dat hun spieren wat slapper worden. Voor al deze eventuele bijwerking geldt dat als je er last van krijgt je onmiddellijk moet stoppen met het slikken van GABA supplementen en contact moet opnemen met je arts. Mocht je last krijgen van andere bijwerking geldt hetzelfde advies en moet je altijd overleggen met je arts om er zeker van te zijn dat er niks aan de hand is.

Het beste GABA supplement van dit moment

Door de steeds grotere wordende vraag voor GABA supplementen is het internet op dit moment gevuld met aanbod. Op honderden sites kan je GABA supplementen vinden, dus het kan lastig zijn om een goede keuze te maken. Je wilt immers alleen de beste GABA supplementen kopen met de hoogste kwaliteit.

Gelukkig heb ik in mijn onderzoek naar GABA supplementen het internet afgestruind en heb ik de beste GABA supplementen hieronder voor je op een rijtje gezet. Zo hoef je zelf niet te zoeken en kan je gelijk genieten van de beste GABA supplementen van dit moment!

1. Vitakruid Gaba Plus Sublinguaal Voedingssupplement – 90 smelttabletten

Wie heeft nou geen Tefal koekenpan in huis? De smelttablet heeft een prettige smaak- Magnesium is goed voor de gemoedstoestand, de leerprestaties, het concentratievermogen en het geheugen. – Magnesium is goed bij vermoeidheid en moeheid. Lees hier vele ervaringen van andere Vitakruid Gaba Plus Sublinguaal Voedingssupplement – 90 smelttabletten gebruikers >>>

Voordelen:

 • Prima, geen vieze smaak
 • Snelle werking door directe opname
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. AlphaVit Serotonine Booster met 5HTP, sinds 2014 de enige echte, 100% natuurlijk

Wat doet Serotonine Booster? Voel u fit met de AlphaVit Serotonine Booster Griffonia simplicifolia is een Zuid-Afrikaans kruid dat op natuurlijke wijze goed is voor het zenuwstelsel. Lees hier vele ervaringen van andere AlphaVit Serotonine Booster met 5HTP, sinds 2014 de enige echte, 100% natuurlijk gebruikers >>>

Voordelen:

 • Bevat een essentieel aminozuur, dat het lichaam niet zelf kan aanmaken.
 • Deze B-vitamines zijn goed voor de gemoedstoestand.
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. GABA 750 mg – verbetert slaap en vermindert stress – NUTRIMEA – 60 capsules

Graag weer rust vinden in een druk leven? GABA is betrokken bij verschillende reacties en met name bij de regeling van de transmissie van de zenuwsignalen, van de spieren en zelfs bij verlaging van de hartfrequentie. Lees hier ervaringen van andere GABA 750 mg – verbetert slaap en vermindert stress – NUTRIMEA – 60 capsules >>>

Voordelen:

 • Werkt goed tegen stress
 • het bevordert de rust en vooral de ontspanning
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

4. GABA 500mg – 100 capsules

Zoek jij een oplossing tegen stress en meer rust? Wat een fijn product. Op aanraden met GABA begonnen en vind het een uitkomst voor mijn gejaagde gevoel en slaapproblemen. Ik ben en voel mezelf veel rustiger en slaap sneller in als ik wakker wordt. Gebruik er eentje per dag, altijd s avonds rond 19 h. Lees hier vele ervaringen van andere GABA 500mg – 100 capsules gebruikers >>>

Voordelen:

 • Heerlijk ontspannen dankzij Gaba
 • geeft veel energie
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. XXL Nutrition GABA 120 veggie caps

Vind je eenvoudig ontspannen erg belangrijk? GABA is onder sporters bekend vanwege de vele positieve effecten. Wij bieden nu de beste kwaliteit GABA aan tegen een zeer scherpe prijs. Lees hier ervaringen van andere XXL Nutrition GABA 120 veggie caps gebruikers >>>

Voordelen:

 • mijn verbranding hoger
 • Het zorgt ervoor dat je wat relaxter bent
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Tot slot 

Je bent nu meer te weten gekomen over hoe dit product wel of niet voor jou kunnen werken. Het is belangrijk dat je de juiste supplementen en voedingsproducten aanschaft dat bij jouw lichaam en levensstijl past en niet zo maar iets via het web aanschaft.

Ik wens je succes en vooral veel plezier met het gebruik van dit product!

TIP: wil je ook graag afslankpillen kopen? Bekijk de TOP 5 ALLERBESTE Van 2021!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.