Ga dan aan de slag met dit recept voor koolhydraatarme pasta tagliatelle met rode kool en Pecorino.
Kun je de geuren en de smaken van de Italiaanse keuken ook zo moeilijk weerstaan? Niet alleen een feestje om te zien, maar ook zeker om te maken én te eten.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Hoewel pasta natuurlijk een heerlijke specialiteit is, zit het wel bomvol koolhydraten die je maar beter kunt vermijden als je een klein beetje op je gewicht wilt letten.
Koolhydraatarme pasta tagliatelle
Met dit recept voor koolhydraatarme pasta heb je eigenlijk geen ingewikkelde ingrediënten nodig, maar maak je toch in een handomdraai een heerlijke gezonde tagliatelle met rode kool en Pecorino.
Deze heerlijke kaas van schapenmelk geeft een lekkere pittige bite aan je koolhydraatarme pasta.
Hoe gezond is koolhydraatarme pasta tagliatelle met rode kool?
Naast dat rode kool een leuke kleur heeft en het echt een winter groente is bevat deze kool ook nog eens enorm veel vitaminen en mineralen voor ons lichaam.
Het kan een geweldig hulpmiddel zijn om voor je gezondheid te zorgen, want het versterkt je immuunsysteem en het is ook een natuurlijke detoxer van het lichaam.
De voedingswaarden van koolhydraatarme pasta tagliatelle van rode kool
Zeker als het gaat om pasta, zul je wat huiverig zijn voor het inlezen van de voedingswaarden. Toch is dat met dit koolhydraatarme pasta recept voor 4 personen niet nodig.
De voedingswaarden voor dit recept voor gezonde tagliatelle is berekent per portie:
Calorieën: 450
Vetten: 36
Eiwitten: 15
Koolhydraten: 12
Deze ingrediënten heb je nodig:
1 verse rode kool
400 gram champignons (kastanje)
200 gram cantharellen
50 gram verse pistachenoten (gepeld en ongezouten)
75 gram Pecorino Romano kaas
1 citroen
6 eetlepels olijfolie (mild)
15 gram verse peterselie
1 teentje knoflook
zout en peper
Zo maak je zelf een koolhydraatarme pasta tagliatelle:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snij de rode kool doormidden en haal de harde binnenzijde weg. Snij de kool nu in lange plakken van ongeveer 1 centimeter.
3. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en verspreid hierover de tagliatelle van rode kool. Besprenkel dit met een klein beetje olijfolie en wat zout en peper naar smaak. Plaats de bakplaat in de oven en rooster de rode kool in ongeveer 20-25 minuten lekker knapperig.
4. Pak de Pecorino kaas en rasp deze met de grove zijde van de rasp. Doe dit ook met de schil van de citroen. De rest mag je uitpersen en even apart houden.
5. Hak de peterselie in grove stukken en doe dit samen met de kaas, de citroenschil en het sap, de pistachenootjes, knoflook en de olijfolie in een blender en mix dit tot een lekker korrelig geheel.
6. Maak de champignons voorzichtig schoon met een borsteltje en snijd ze in gelijke delen. Verhit hierna wat olijfolie in de pan en bak ze voor ongeveer 5 minuten op hoog vuur.
7. Snij de cantharellen doormidden in de lengte en bak deze de laatste 5 minuten nog even mee met de kastanje champignons.
8. Haal de bakplaat met de rode kool tagliatelle uit de oven en verdeel de pasta over de borden die je nodig hebt. Leg hierop de mix van paddenstoelen en bestrooi deze vervolgens met de korrelige mix uit de blender en de rest van de Pecorino Romano. Eet smakelijk!