Psyllium Husk kopen: Poeder, Wat is het en Welke kopen?

Psyllium Husk kopen? Wat moet jij over Psyllium Husk weten dat je nergens anders kunt ontdekken? Welke Psyllium Husk de beste is! Verder vertel ik je in dit artikel wat algemene zaken over dit mysterieuze goedje dat meestal als poeder verkocht wordt. Ik verwacht namelijk dat je niet precies weet wat het is, wat het doet en waarom je zou overwegen om het te kunnen gebruiken.

Weinig mensen die ik spreek, zijn bekend met Psyllium Husk. Nog minder mensen weet echt goed uit te leggen wat je er mee kunt doen. Begrijpelijk, maar niet nodig. Even kort inlezen en je weet of dit iets voor jou is. Voor jou is er genoeg reden om je eens even goed onder te dompelen in de wereld van Psyllium Husk. De kans bestaat dat het jou gaat helpen wat zaken op orde te krijgen.

Het belangrijkste is dat je vandaag te weten komt welke Psyllium Husk de beste is. Moet je voor poeder gaan? Of is deze vezel beter te gebruiken wanneer het als capsule genomen wordt?

Alles wat je moet weten, beantwoord in hét artikel over Psyllium Husk!

Wat is Psyllium Husk?

Wat is Psyllium Husk 

Psyllium is niets meer dan een vezel afkomstig van de Plantago Ovata plant. De vezels van deze plant, welke dus Psyllium genoemd, zouden goed voor onze spijsvertering zijn. Volgens diverse onderzoeken dient het lichaam minimaal 40 gram vezels per dag binnen te krijgen. Naarmate we ouder worden, dient dit richting de 50 te gaan.

Voor zowel mannen als vrouwen is het binnenkrijgen van vezels belangrijk. Daar helpt Psyllium Husk graag een handje bij.

Psyllium zorgt ervoor dat je dagelijkse inname eenvoudig bereikt wordt. Doordat Psyllium Husk water in het spijsverteringskanaal opneemt, wordt de stoelgang makkelijker en zorgt het ervoor dat je zelfs bij dagenlange constipatie alsnog naar de wc kan.

Behalve dit voordeel, schijnt Psyllium in diverse situaties bij te dragen aan verschillende diëten. Doordat Psyllium Husk tijdens de spijsvertering vocht opneemt, voel je jezelf langer vol. Hierdoor eet je minder en val je dus af.

Hoe kan ik Psyllium Husk gebruiken?

Hoe kan ik Psyllium Husk gebruiken

Psyllium Husk is in veel verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Allereerst heeft Psyllium Husk een vorm van poeder, waar dan ook de meeste producten in beschikbaar zijn. Dit poeder is eenvoudig tot je te nemen in combinatie met water of melk. Hierdoor zorg je ervoor dat het poeder makkelijk door de keel gaat.

Tegenwoordig komen ook Psyllium Husk capsules steeds vaker voor. Deze capsules zijn iets minder prettig dan het poeder, doordat ze best groot kunnen uitvallen. Hierdoor blijft Psyllium Husk poeder veruit de populairste optie om Psyllium tot je te nemen.

Toch zijn er ook voldoende voorbeelden van mensen die in hun ervaringen aangeven het liefst Psyllium Husk in capsulevorm in te nemen. Om voor jezelf te bepalen wat het best werkt, adviseer ik je goed na te gaan wat je normaal het liefst doet. Neem je bijvoorbeeld liever een medicijn per poeder of capsule in? Dan weet je waarschijnlijk ook wel wat je wilt als je Psyllium Husk neemt.

Top 5 beste Psyllium Husk?

Top 5 beste Psyllium Husk

Wil jij kunnen bepalen voor welke Psyllium Husk je moet gaan? Dan heb ik hopelijk je de juiste middelen gegeven om een goede keuze te kunnen maken voor de Psyllium Husk die het best op jouw wensen aansluit.

Hieronder is een overzicht te vinden van de Psyllium Husk producten met de beste recensies. Ik durf te wedden dat de Psyllium Husk die jij nodig hebt, hier tussen te vinden is!

Hieronder kun je een overzicht vinden van de Top 5 beste honing die bij mij de keuring doorkomt.

Ik ben benieuwd voor welke honing jij kiest!

1. Psyllium Husk 500v-caps

Graag een handige vezel boost voor dagelijks gebruik? Voedingsvezels (kortweg vezels) is de verzamelnaam voor een diverse groep koolhydraten. Voedingsvezels zijn van plantaardige oorsprong. Al deze verschillende soorten vezels hebben verschillende effecten in ons lichaam. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Makkelijk in te nemen capsules
 • Nauwelijks calorieën, handig bij dieet
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

2. XXL Nutrition Psyllium Husk Fibres – 500 gram

Graag meer vezels in je dagelijkse eetpatroon? Deze bestaan voor maar liefst 78% uit vezels, welke afkomstig zijn van de Plantago Ovata plant. Psyllium Husk Fibres zijn zeer populair bij bodybuilders en fanatieke sporters. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Psyllium Husk Fibres zijn 100% natuurlijk
 • poeder, hoge oplosbaarheid van de vezels daarom optimaal door het lichaam op te nemen
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Mattisson Biologische psyllium vezels

Graag een zuivere vezels en volledig biologisch? Dit product heeft een biologisch keurmerk. Het is geteeld zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen, genetische modificatie en kunstmest. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • biologisch en een  goede werking voor het lichaam
 • handig in te nemen met yoghurt of kwark
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. BIG FOOD PSYLLIUM HUSK VEZELS – 750 GRAM (99% puur)

Zoek jij de puurste vezels ooit maar ook lekker en zuiver? Psyllium vezels hebben het vermogen om ruim 20x het eigen gewicht aan vocht in zich op te nemen. De vezels zorgen ervoor dat de darminhoud zachter wordt waardoor de ontlasting sneller op gang gebracht worden. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Psyllium vezels bestaan voor ruim 80% uit vezels
 • Psyllium vezels zorgen ervoor dat glutenvrij deeg beter bindt en minder kruimelt
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Psylliumvezels bio 99% zuiverheid 250g psyllium husk vlozaad vezel

Graag ondersteuning voor je lichaam en darmen voor de spijsvertering? Deze 100% natuurlijke biologische psyllium husks ofwel vlozaad vezels helpen de darmen, stoelgang en spijsvertering gezond te houden en het draagt bij tot een snellere darmpassage. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • stoelgang en spijsvertering gezond te houden
 • snellere darmpassage
 • Goed product voor een goede prijs

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 5]

1 gedachte over “Psyllium Husk kopen: Poeder, Wat is het en Welke kopen?”

 1. ik heb de Big Food Psyllium Husk gekocht. Bevalt mij echt ontzettend goed.
  Mijn personal trainer raadt het echt aan al zijn klanten aan en zegt dat Psyllium Husk 1 van de weinige producten is die werkelijk een de gezondheid bijdraagt.
  De gezondheid begint in de darmen (microbioom) en daar helpt Psyllium Husk zeer effectief bij.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.