Top 5 beste eiwitrepen van 2020? Heerlijke protein bars als tussendoortje!

Houd je zo nu en dan van een lekkere snack? Maar wil je juist graag afvallen, of je hebt vaak weinig tijd en wil je sportregime niet in de war brengen? Dan zijn maaltijdvervangers ontzettend handig.

Vooral eiwitrepen blijven erg in trek, mede omdat ze zo gemakkelijk overal mee naartoe te nemen zijn.

Vroeger waren eiwitrepen weinig smaakvol, tegenwoordig heb je echter ruim de keuze uit kwalitatief uitstekende repen die bovendien ook nog eens heel goed smaken.

TOP 5 Beste eiwitrepen van 2020

 1. SMART BAR CRUNCHY Body & Fit
 2. SMART BAR Body & Fit
 3. PROTEIN BARS BAREBELLS
 4. VITAMIN & PROTEIN BAR FULFIL NUTRITION
 5. CLEAN PROTEIN BAR Body & Fit

Naast het feit dat de smaak van eiwitrepen erg vooruit is gegaan, bevatten eiwitrepen ook veel minder suiker dan vroeger.

Een eiwitreep is ideaal wanneer je niet over de mogelijkheid beschikt om een eiwit shake te maken, of wanneer je onderweg bent. Lees snel verder voor handige informatie over de beste en lekkerste eiwitrepen.

Zijn eiwitrepen goed voor je?

Zijn eiwitrepen goed voor je

Ben je een sporter en wil je graag je spiermassa verhogen? Dan weet je vast al, dat eiwitrijke voeding een must is. Eiwitten oftewel proteïnen worden gezien als bouwstoffen, die opgebouwd zijn uit aminozuren.

Aminozuren komen van nature in menselijke lichaamscellen voor. Door eiwitrijk te eten krijg je voldoende aminozuren binnen. Voor sporters betekent dit, dat je sneller spierweefsel aan kan maken. Indien je op dieet bent, betekent dit dat je juist minder snel spierweefsel verliest.

Helpen eiwitrepen bij herstel na het sporten?

Helpen eiwitrepen bij herstel na het sporten

Wanneer je sport, dan worden je spieren belast. Dit houdt in feite in dat je spieren hele kleine scheurtjes vormen, die daarna hersteld moeten worden.

Dit is de kenmerkende spierpijn die je voelt na het sporten. Hoe intensiever je sport, hoe meer spierpijn je zult ervaren. Om deze scheurtjes te herstellen, gebruikt je lichaam de hierboven genoemde aminozuren die in je lichaam aanwezig zijn.

Wanneer je je lichaam niet voorziet van voldoende voeding en de nodige essentiële bouwstoffen terwijl je flink sport, dan zal het herstel logischerwijs veel langer duren.

Wanneer je daarentegen eiwitrijke voeding eet, zoals een eiwitreep, dan zullen de aminozuren in de eiwitten het herstelproces versnellen. De aminozuren zoeken als het ware de beschadigingen op en vullen deze aan.

Nieuw spierweefsel wordt gevormd; deze proteïnen in je spieren wordt ook wel aangeduid met de termen actine en myosine.  Het eten van voldoende proteïnen is een must wanneer je intensief traint.

Minder trek door eiwitrepen?

Minder trek door eiwitrepen

Naast het feit dat je dus je spieren beter intact houdt met eiwitrepen, helpen deze ook om minder last te hebben van een hongergevoel. In goede eiwitrepen zitten namelijk ook vezels.

Vezels bevorderen de verteringsprocessen in je lichaam, daarnaast reguleren vezels je bloedsuikerspiegel. Dit komt omdat koolhydraten langzamer worden opgenomen.

In combinatie met de aanwezige eiwitten, heb je met een eiwitreep een snack die je lekkere trek snel stilt en je een voldaan gevoel geeft.

Eiwitrepen zijn handig om overal mee naartoe te nemen

Eén van de grootste voordelen van eiwitrepen is het handzame formaat. Soms moet je voor je werk of studie reizen, waardoor je al gauw in de verleiding komt om ergens een snack te kopen. Vooral (tank)stations maken het soms erg lastig om niet van een dieet af te wijken. Neem je echter een eiwitreep mee, dan is het veel gemakkelijker om door te rijden en je honger met de reep te stillen.

Laten we tevens niet vergeten dat eiwitrepen veel handiger zijn om mee te nemen, dan bijvoorbeeld een banaan. Iedereen heeft wel eens een opengebarsten banaan meegemaakt onderin een tas. Jij ook? Dan weet je vast dat je dit liever niet meer mee wilt maken! Wanneer je op zoek bent naar een gezond, lekker en vooral praktisch alternatief, dan is een eiwitreep een uitstekende keuze.

TOP 5: beste eiwitrepen van 2020

Nu weet je al meer over deze handige eiwitrepen die helpen als tussendoortje of in het herstel. Dan is het nu tijd om deze top selectie eiwitrepen met je te delen.

Mijn vrienden en ik heb deze repen in het afgelopen jaar geprobeerd en met name tevreden over de Body & Fit varianten, goede kwaliteit voor de prijs! Vergeet nooit goed te luisteren naar jouw lichaam. Tevens lees je ook vele ervaringen van andere gebruikers.

1. SMART BAR CRUNCHY

Graag echt bewezen eiwitrepen met resultaat kopen? Deze Smart Bars Crunchy is waanzinnig goed en zelfs vergelijkbaar met die van een candybar! De Smart Bars Crunchy is omhuld met suikervrije chocolade en bevat van binnen een heerlijk laagje eiwitrijke crème en crunchy eiwitcrispies!  Lees hier 3146 ervaringen van andere SMART BAR CRUNCHY gebruikers >>>

Voordelen:

 • Mega krokant! De #1 diet bar is er nu ook in crunchy
 • toegevoegde suikers, 15 gram eiwit en slechts 164 kcal
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Top 1 SMART BAR CRUNCHY review

Over het algemeen is het een lekkere bar voor na het sporten of als een snel tussendoortje als je weinig tijd hebt!

2. SMART BAR

Zoek jij de beste en originele #1 diet bar? Want de kracht van een effectieve reep zit in de kwaliteit van de extracten en het maken van een samenstelling. Smart Bars bevatten puur de beste eiwitten uit Whey Isolaat en Milk Protein. Waar veel andere merken goedkopere eiwitten bevatten als Soja of zelfs Collageen koop je bij ons zuiver het beste! Lees hier 2166 ervaringen van andere SMART BAR gebruikers >>>

Voordelen:

 • Geschikt voor een eiwitdieet of als bewuste snack
 • Handig tussendoortje, Bevat 15 gram hoogwaardige eiwitten per bar
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Top 2 SMART BAR review

Bestel hier SMART BAR voor €9,50 bij Body & Fit.nl >>

Erg lekkere eiwitrepen met voordelige macro’s! Heerlijk als tussendoortje of in een bakje magere kwark.

3. PROTEIN BARS

Wil jij eens een echte lekkere tussendoortjes proberen? Barebells eiwitrepen bevatten 20 gram eiwit, zijn lager in koolhydraten en bevatten nooit meer dan 2 gram suiker en 200 kcal. Kortom een briljante eiwitreep uit Zweden! Lees hier 1014 ervaringen van andere PROTEIN BARS BAREBELLS gebruikers >>>

Voordelen:

 • Lekkere repen, met een goede verdeling van de macro’s
 • Niet veel koolhydraten en genoeg eiwitten!
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Top 3 PROTEIN BARS BAREBELLS review

Bestel hier PROTEIN BARS BAREBELLS voor €2,20 bij Body & Fit.nl >>

4. VITAMIN & PROTEIN BAR FULFIL NUTRITION

Moeite met gewichtsverlies of op een dieet? Deze Vitamine en Protein Bar is perfect voor een eiwitboost onderweg of na lichaamsbeweging ter ondersteuning van je voedings- en trainingsdoelen, en heeft ook een laag suikergehalte en hoog vezelgehalte. Lees hier 169 ervaringen van andere VITAMIN & PROTEIN BAR FULFIL NUTRITION gebruikers >>>

Voordelen:

 • Heerlijke repen, vooral hazelnut whip & salted caramal!
 • Echt een handig gezond tussendoortje
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Top 4 VITAMIN & PROTEIN BAR FULFIL NUTRITION review

Bestel hier VITAMIN & PROTEIN BAR FULFIL NUTRITION voor €25,90 bij Body & Fit.nl >>

5. CLEAN PROTEIN BAR 

Mega krachtige reep voor een vet verbranding en slank lichaam! Clean Protein Bars zijn koudgeperst waardoor de eiwitten maximaal werkzaam zijn. Ideaal op elk eetmoment in je eiwitdieet. Lees hier 2761 ervaringen van andere CLEAN PROTEIN BAR gebruikers >>>

Voordelen:

 • lekkere reep met veel eiwit en weinig koolhydraten
 • Repen bevatten slechts 3,3g koolhydraten per bar
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Top 5 CLEAN PROTEIN BAR BODY & FIT review

Bestel hier CLEAN PROTEIN BAR voor €13,90 bij Body & Fit.nl >>

Ik heb de chocolade met white chunks besteld en vind ze erg lekker! Het is natuurlijk wel echt de smaak van een eiwitreep en dat is misschien aan het begin even wennen.

Tot slot

Je bent nu meer te weten gekomen over hoe deze repen wel of niet voor jou kunnen werken. Het is belangrijk dat je de juiste sport en voedingsproducten aanschaft dat bij jouw lichaam en levensstijl past en niet zo maar iets via het web aanschaft.

Een eiwitreep is het perfecte tussendoortje voor sporters of actievelingen met een hogere eiwitbehoefte.

Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan onderaan in dit artikel. Ook lees je hier vragen en ervaringen van andere gebruikers.

Ik wens je succes en vooral veel plezier met het gebruik van deze super protein repen!

TIP: wil je ook graag afslankpillen kopen? Bekijk de TOP 5 ALLERBESTE Van 2020!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.