Wat is de beste Bordenwarmer? Dit zijn je 5 Beste opties!

Wil je op een goede manier borden warm kunnen houden? Zodat het eten lekker warm blijft? Dan zijn dit de beste bordenwarmers van dit moment!

De bordenwarmer, de horeca wilt zich geen leven voorstellen zonder de bordenwarmer. Die je overigens ook warmteverdeler, warmhoudplaat en buffetverwarmer kunt noemen. Met af en toe wat kleine verschillen natuurlijk.

Met een bordenwarmer verzeker jij jezelf dat het bord, waar eventueel eten op gepresenteerd is, heerlijk warm is. Daardoor is de maaltijd voor de ontvanger minstens net zo lekker.

Waarom je precies een bordenwarmer nodig hebt hoef ik niet te weten. Wat ik wel van je wil weten, is naar wat voor type bordenwarmer je op zoek bent. Op basis van mijn onderzoek kan ik je namelijk vertellen dat je kunt kiezen voor:

 • Buffetverwarmers
 • Warmhoudplaten
 • Warmteverdelers
 • Schotelverwarmers

In principe kun je alle bovenstaande opties als bordenwarmer gebruiken. Alhoewel de buffetverwarmer daar wat onhandig voor is.

Welke bordenwarmer heb ik nodig?

Welke bordenwarmer heb ik nodig

Laten we eerst eens kijken naar welke bordenwarmer je precies nodig hebt. Dat maakt het vinden van de bordenwarmer die uiteindelijk ook nog eens het best in je budget past een stuk eenvoudiger.

We maken dus onderscheid tussen vier soorten bordenwarmers, namelijk;

 • Buffet
 • Op basis van een plaat
 • Vlamverdeler/sudderplaat
 • Schotels

Voor in de horeca zullen de buffetverwarmers een gewenst product zijn. Je hebt met grote hoeveelheden eten te maken die langere tijd warm moeten blijven. Een bordenwarmer is daar hoogstwaarschijnlijk onvoldoende voor. Het is dan ook niet verstandig om in dit geval het eten op borden warm te houden. Wel in buffetbakken waardoor de buffetverwarmer uitermate geschikt is.

In jouw geval ben je waarschijnlijk beter uit met optie 2 en 3, oftewel plaat- en vlamverdelers. Dit zijn verwarmers waar je eenvoudig een bord op kunt plaatsen. Hierbij is het dus niet nodig eerst het eten naar een bak of ander object te verplaatsen. Je kunt eenvoudig de inhoud op het bord laten liggen. Wel zo fijn als het eten daarna geserveerd moet worden.

Tenslotte zijn daar nog de schotelwarmers, de wat grotere bordenwarmersvan dit overzicht. Deze apparaten werken soms nog op kaarsjes (waxinelichtjes) waardoor het wat ouderwets oogt. Ze zijn daarentegen wel lekker goedkoop.

Omdat ze een ruime plaat hebben, kun je zeker 2 tot 3 borden op de warmer kwijt. Alhoewel de schotelwarmer niet voor borden ontworpen is, is dit product hier nog verrassend geschikt voor. Een groot oppervlakte is uiteindelijk alles wat je nodig hebt om je borden te warmen!

Een bordenwarmer kopen?

Een bordenwarmer kopen

Kan ik nu al een bordenwarmer kopen?”. Bijna, want er zijn nog drie vragen die jij aan jezelf moet stellen:

 • Hoeveel wil je maximaal aan de bordenwarmer besteden?
 • Hoeveel borden wil je op de warmer kunnen plaatsen?
 • Welke extra functies moet de bordenwarmer van voorzien zijn?

De eerste vraag is niet zonder reden bovenaan geplaatst. Er bestaat namelijk een behoorlijk prijsverschil in het aanbod bordenwarmers. De wat grotere bordenwarmers zijn doorgaans wat duurder. Maar dat hoeft lang niet altijd te betekenen dat dit ook de beste bordenwarmers zijn.

Vaak ben je met een goedkope bordenwarmer al goed uit. En anders stuur je de bordenwarmer toch gewoon retour?

Als je eenmaal weet hoeveel borden je per keer op de bordenwarmer wilt kunnen plaatsen, is het tijd om te bepalen welke extra functies vereist zijn. Hierop zijn namelijk behoorlijk wat verschillen te vinden tussen de individuele bordenwarmers.

Wil je bijvoorbeeld niet dat je bordenwarmer op basis van waxinelichtjes werkt? Dan kan het niet anders dan dat je voor een elektrische bordenwarmer kiest. Hoef je ook geen waxinelichtjes in huis te halen ?

Wil je dat de plaat een hittebegrenzer heeft? Dan is ook dit een extra functie welke je lang niet altijd bij iedere bordenwarmer mag verwachten.

Tenslotte is een veel gevraagde extra functie de los te koppelen bordenwarmer. Wie op zoek is naar een bordenwarmer die zowel snoerloos als met snoer gebruikt kan worden, heeft de keuze uit een klein aantal bordenwarmers.

Ik raad je aan om hiervoor de verschillende bordenwarmers die ik hieronder bespreek nog eens goed na te kijken. De kans is groot dat je ontdekt dat er maar één bordenwarmer is die aan jouw eisen voldoet.

Bekijk hieronder de top 5 beste Bordenwarmer op dit moment. 

1. Solis 865 Bordenwarmer Ø 32cm – Beige/Choco

Zoek jij een oplossing voor de koude borden met automatische warmteregelaar? Deze bordenwarmer heeft een lang afneembaar netsnoer van circa 2 meter. Er zit ook een bedieningsapparaat aan met aan/uit-knop met LED controlelampje voor status en storingen. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Ruim van tevoren aanzetten en de borden zijn zo warm dat je ze net vast kunt pakken
 • De enige echte perfecte bordenverwarmer
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

2. Kitchen Artist – Elektrische bordenwarmer

Gerechten graag langer warm houden? Borden worden vaak verwarmt in de oven en kunnen daardoor snel te heet worden en breken. Door de borden in de oven te verwarmen, kan de oven ook niet gebruikt worden om gerechten te bereiden. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Super handige bordenwarmer
 • Dubbele isolatie en vochtbescherming
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Solis Bordenwarmer 851 Ø 26cm – Rood/Zwart

De ideale hulp voor elke kok en eenvoudig in het gebruik? Geniet van het beste De Solis Compact Bordenwarmer 851 26∅cm is Swiss made en brengt borden op de ideale temperatuur, waardoor gerechten het best tot hun recht komen. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • neemt weinig ruimte in, maakt geen krassen op het servies
 • 10 borden tegelijkertijd verwarmen
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Solis 865 Bordenwarmer Ø 32cm – Taupe/Antraciet

Steek je veel tijd in je gerechten, de onmisbare hulp voor de hobby kok? Door de dubbele isolatie en een vermogen van 150 Watt worden de borden in deze bordenwarmer snel opgewarmd, tot 70°C in 12 minuten. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • het eten blijft langer lekker warm
 • 10 borden tegelijk opgewarmd
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. HotIdeas bordenverwarmer BWZWART

Wil je graag een professionele bordenverwarmer die weinig ruimte inneemt? De Innovatieve voor 3 – 12 borden. Afm. 27 x 21 cm. Leverbaar in zwart, blauw, rood, taupe/ecru. Element is uitneembaar, hoes geschikt voor de wasmachine 230 volt 60 Watt.. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Werkt goed, warme borden
 • oven vrij voor andere gerechten
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.