Wat is de beste boswellia? Bekijk hier de beste Top 5 opties!

Wat is de beste boswellia? Een eeuwenoude boom waaruit sap wordt gewonnen dat je als wierrook kan gebruiken of als voedingssupplement? Dat lijkt een sprookje, maar niks minder is waar. Ik heb het natuurlijk over boswellia en zijn vele toepassingen. Lees snel verder!

In de Indiaanse geneeskunde wordt boswellia al duizenden jaren gebruikt als natuurlijk geneesmiddel. Tegenwoordig kom je het ook steeds vaker tegen in Nederland. Maar wat is het precies? En waar moet je op letten? Lees snel verder en na het lezen van dit artikel koop ook jij de beste boswellia!

Wat is boswellia precies?

Wat is boswellia precies

Boswellia wordt gewonnen uit de boom boswellia serrata. Deze boom groeit voornamelijk in de dorre gebieden die te vinden zijn in Noord-India. Het is dan ook geen verrassing dat in die omstreken boswellia al duizenden jaren wordt gebruikt als voedingssupplement en natuurlijk geneesmiddel.

Na ongeveer drie jaar is het mogelijk om uit de boswellia serrata boom boswellia te winnen. Door het weghalen van schors ‘lekt’ de boom een sap dat langzaam opdroogt. Deze kristallen worden dan voorzichtig met mes verwijderd en boswellia is geboren. Uit deze kristallen kan wierrook worden gemaakt of een extract dat gebruikt wordt als voedingssupplement.

Gebruik boswellia op de juiste manier

Gebruik boswellia op de juiste manier

Ondanks dat boswellia al eeuwenlang wordt gebruikt is het zaak om goed om te gaan boswellia als je het als voedingssupplement gebruikt. Er is geen aanbevolen dosering van boswellia, want deze hangt af van het specifieke boswellia-extract dat is gebruikt. Gelukkig zet de fabrikant altijd de juiste dosering op de verpakking, dus volg deze ook op.

Boswellia is een natuurlijk extract, maar desondanks kan het de werking van bepaalde medicijnen beïnvloeden. Dit is zeker het geval als je NSAID’s (niet-steroïde ontstekingsremmers) gebruikt. Mocht je twijfelen of je boswellia veilig kan nemen in combinatie met je huidige medicijnen of voel je je niet goed na het nemen van boswellia, raadpleeg dan altijd een arts om zeker te zijn.

Zijn er bijwerkingen als je boswellia gebruikt?

Zijn er bijwerkingen als je boswellia gebruikt

Naast de eerdergenoemde interacties met andere medicijnen, kan boswellia nog andere bijwerkingen veroorzaken. Het komt gelukkig niet vaak voor, maar het blijft belangrijk om hier op te letten. Boswellia kan soms zwaar op de maag vallen. Het is dan ook niet ongehoord dat je na het gebruik van boswellia misselijk wordt of last krijgt van brandend maagzuur. Ook kan het voorkomen, zeker als boswellia in direct contact komt met je huid, dat je last krijgt van huiduitslag. In al deze gevallen is het beter om te stoppen en advies te vragen aan je dokter.

Als laatste is het belangrijk om te vermelden dat boswellia niet gebruikt kan worden door zwangere vrouwen. Ook als je borstvoeding geeft aan je kind is het gebruik van boswellia af te raden. Het is dan beter om even te wachten en boswellia pas weer te gebruiken als je geen borstvoeding meer geeft.

Geniet van boswellia op een andere manier

Ik heb nu voornamelijk over boswellia geschreven als voedingssupplement. Echter, al eeuwenlang wordt boswellia ook op een andere manier gebruikt, zeker in het Verre Oosten. De opgedroogde kristallen van het sap van de boswellia serrata boom kan namelijk ook als wierrook worden gebruikt.

In het verleden was wierrook (ook wel mirre genoemd) een kostbaar product. Gelukkig is het tegenwoordig veel beter betaalbaar en kan ook jij genieten van de heerlijke geuren van boswellia wierrook. Waan je in mythische gebieden en vul je kamer met heerlijke geuren van deze wierrook!

De beste boswellia die je kan vinden

Om er zeker van te zijn dat je de beste boswellia koopt die er op dit moment te vinden is, moet je op een aantal dingen letten. Zo is het belangrijk dat er ook daadwerkelijk boswellia zit in het product wat je koopt. Het komt helaas nog weleens voor dat er alleen maar andere stoffen in het product zitten. Om het makkelijker voor je te maken heb ik de beste boswellia voor je op een rijtje gezet.

Vergeet niet om goed te luisteren naar jouw lichaam. Tevens lees je ook vele ervaringen van andere gebruikers.

1. Vitals Boswellia-AF Voedingssupplementen – 60 vegicaps

Ken je deze al als een super food? Boswellia-AF van Vitals bevat het nieuwe, superieure ApresFlex(r). Echt een next-generation boswellia-extract, dat is doorontwikkeld op het gebied van biologische beschikbaarheid. Lees hier vele ervaringen van andere Vitals Boswellia-AF Voedingssupplementen – 60 vegicaps gebruikers >>>

Voordelen:

 • goed voor soepele gewrichten
 • ApresFlex is beter opneembaar
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. Vitortho Boswellin/boswellia

Zoek jij de beste en originele #1 diet maaltijdshake? Maar niet iedere maaltijd shake beschikt over een voldoende hoog eiwitgehalte! Vedax Easyline® Eiwitslank heeft dat wel, en dat is nu precies de kracht van dit product. Lees hier vele ervaringen van andere Vitortho Boswellin/boswellia Boswellia Extract 250 mg (60 vegetarische capsules) – Now Foods gebruikers >>>

Voordelen:

 • al lang bekend bij kruidengenezers
 • ondersteunen van een gezonde inflammatoire respons
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. Boswellia Extract 500 mg (90 softgels) – Now Foods

Wil jij eens een alternatief proberen? NOW Boswellia Extract is a standardized extract of Boswellia serrata, also known as Frankincense, a resinous botanical that has been used for centuries by traditional Ayurvedic herbalists. Lees hier ervaringen van andere Boswellia Extract 500 mg (90 softgels) – Now Foods gebruikers >>>

Voordelen:

 • Gratis verzending door Body Supplies B.V.
 • stoffen die gunstig zijn voor de gewrichten
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

4. Boswellia extract – extra Sterk – 60 capsules – Vitaminesperpost

Graag 100% plantaardige extract? Boswellia Serrata extract bestaat uit een soort harsachtige olie die uit een boom wordt gehaald. Lees hier vele ervaringen van andere Boswellia extract – extra Sterk – 60 capsules – Vitaminesperpost gebruikers >>>

Voordelen:

 • ingezet voor sterke botten en soepele gewrichten
 • bescherming van de darmwand en voor een goede darmwerking
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Frankincense – Boswellia – 10ML – 200 Druppels – Uni SwissPharma – MyCell Enhanced Technology® – Wierook – Vegan – Bio Oil – Etherische Olie

Mega krachtig en zuivere vorm van Frankincense Boswellia die tot wel 100% opneembaar is door het lichaam? Wil jij genieten van de verschillende gezondheidsvoordelen die Frankincense Boswellia te bieden heeft. Lees hier ervaringen van andere Frankincense – Boswellia – 10ML – 200 Druppels – Uni SwissPharma – MyCell Enhanced Technology® – Wierook – Vegan – Bio Oil – Etherische Olie gebruikers >>>

Voordelen:

 • Versterkt het immuunsysteem, botten en spieren
 • Verbeteren conditie hart en bloedvaten
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Tot slot 

Je bent nu meer te weten gekomen over hoe deze Boswellia producten wel of niet voor jou kunnen werken. Het is belangrijk dat je de juiste superfood en supplementen aanschaft dat bij jouw lichaam en levensstijl past en niet zo maar iets via het web aanschaft.

Ik wens je succes en vooral veel plezier met het gebruik van deze superfoods!

TIP: wil je ook graag afslankpillen kopen? Bekijk de TOP 5 ALLERBESTE Van 2021!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 6 Gemiddeld: 4.3]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.