Wat zijn de Beste Eiwitrepen? Wat is het nut van eiwitten!

Eiwitten zijn ontzettend belangrijk in elk dieet. Of je nu veel eet, weinig, op je gewicht let of juist veel sport: eiwitten bevatten naast de broodnodige calorieën ook aminozuren. Dit zijn belangrijke bouwstenen voor je lichaam, die een groot aantal processen ondersteunen waardoor je op fysiek én mentaal gebied goed functioneert en presteert.

De reep met de meeste eiwitten en minste vet en koolhydraten is de Clean Protein bars van Body & Fit geworden. Lees verder!

ReepEiwitVetKHSuikersEnergiePrijs
Clean Protein bars20,24,54,32,8182 kcal€ 17,50

Het nut van eiwitten in je voeding

Vooral voor mensen die veel sporten, aan krachttraining doen en ook mensen die af willen vallen zijn eiwitten onmisbaar. Heb je geen specifieke wensen, dan heb je aan gemiddeld 1 tot 1,5 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht per dag voldoende.

Sporters en mensen die diëten hebben echter al gauw 2 gram per kilogram lichaamsgewicht nodig, om de spieren sterk en intact te houden. Ook ouderen hebben al snel meer eiwitten nodig voor het onderhoud van het lichaam.

Waar kun je die eiwitten uit halen?

In principe maakt het niet zo veel uit hoe je de eiwitten binnenkrijgt. Indien je goed op je voeding let en de tijd hebt om eiwitrijke recepten voor jezelf te maken, dan kun je eiwitten uit diverse voedingsbronnen halen. Maar niet iedereen heeft tegenwoordig genoeg tijd hiervoor! Ons werk, sociale contacten en diverse andere verplichtingen slokken veel tijd op.

Dit is dan ook de reden, dat eiwitrepen zo populair zijn geworden. Een handige snack op zakformaat om overal op te kunnen smikkelen. Vooral voor sporters is dit handig, want een eiwit shake kun je niet zomaar overal maken. Een eiwitreep daarentegen neem je gemakkelijk mee naar de sportschool, om voor of na de training te eten.

Wat zijn eiwitrepen precies en wat zit er in?

Eiwitrepen zijn simpelweg een manier om snel aan je dagelijkse portie eiwitten te komen. Een eiwitreep is onder meer een gezond alternatief voor veel andere snacks, die vaak bomvol suikers zitten. Ook bevatten eiwitrepen voedingsvezels om je van de nodige energie te voorzien en een verzadigd gevoel te geven, zodat je niet zo snel weer honger hebt. Handig als je af wilt vallen!

In een eiwitreep zitten melkeiwitten; dezelfde soort eiwitten als in een eiwit shake. Vaak betreft dit een combinatie van whey concentraat, whey isolaat en caseïne-eiwitten. Naast deze bestanddelen zal een gemiddelde eiwitreep ook extra ingrediënten bevatten, die de reep smakelijk maken. En daarom worden ook eiwitrepen gezoet.

Hoeveel eiwitrepen kan ik eten?

Je weet nu al dat je ongeveer 2 gram per kilogram lichaamsgewicht nodig hebt als je een fanatieke sporter bent. Dus als ik mijn eigen gewicht pak van 83 kilo x 2 gram kom je op 166 gram uit aan eiwitten wat ik tot mij zou moeten nemen per dag. Om je beetje te helpen kipfilet bevat per 100 kilocalorieën: 29 gram eiwit. Als je geen eiwitten of shakes gebruikt aanvullend kun je behoorlijk aan de kwark en kipfilet. Bekijk hier meer eiwittoppers.

Zoals besproken in dit artikel weet jij waar je de eiwitten kunt halen, maar het maakt in principe niet zoveel uit, zolang je maar gezonde eiwitbronnen kiest. Ben je veganist, dan kun je meerdere plantaardige bronnen kiezen.

Ook de timing van eiwitinname is minder belangrijk. Al haal je misschien wel extra voordeel uit eiwitinname rondom je training (kies dan wel voor snel opneembare wei-eiwit geschikt is) en door je dagelijkse eiwitinname te verdelen over drie à vier maaltijden. Vele sporters zweren ook bij eiwit innamen voor het slapen zodat het spiergroei stimuleert.

Wat voor zoetstoffen zitten er veelal in een eiwitreep?

Hoewel veel eiwitrepen geen suikers bevatten, wordt de smaak alsnog verbeterd door zoetstoffen aan elke reep toe te voegen. Dit kunnen zoetstoffen zijn zoals acesulfaam-K, aspartaam, maltitol of sucralose. Deze zoetstoffen zijn synthetisch en daardoor niet per definitie beter dan suiker, al is de caloriewaarde wel een stuk lager.

Wanneer je teveel van deze zoetstoffen binnenkrijgt, dan kan je darmflora hier onder lijden. Het is dus verstandig eiwitrepen echt als tussendoortje te gebruiken en zeker met mate te nuttigen.

Wil je op een gezonde en verantwoorde manier sporten of afvallen? Opteer dan voor een combinatie van verse gezonde maaltijden, eiwit shakes en eiwitrepen als je op pad gaat.

Alle Top 5 Beste Eiwitrepen op een rijtje:

ReepEiwitVetKHSuikersEnergiePrijs
Smart Bars Crunchy15,96,311,90,9164 kcal€ 14,90
Clean Protein bars20,24,54,32,8182 kcal€ 17,50
Smart Bars15,45,811,52156 kcal€ 12,90
Low Calorie Bars14,66,823,75,5207 kcal€ 13,50
Protein Bars BAREBELLS207161,7197 kcal€ 24,90

* Product- en prijsinformatie onder voorbehoud van wijzigingen. De prijzen per reep zijn berekend op basis van afname van een doos met meerdere repen.

1. Smart Bars Crunchy BODY & FIT

Ideaal voor sporters! Smart Bars Crunchy bevat per eiwitreep 15 gram hoogwaardig eiwit, 0 toegevoegde suikers* en slechts 164 kcal! Eiwitten ondersteunen sterke spieren, instandhouding van spieren en herstel van spieren bij training. Lees hier 2318 ervaringen van andere Smart Bars Crunchy BODY & FIT gebruikers

Voedingswaarden per reep:

EiwitVetKHSuikersEnergiePrijs
15,96,3 g11,9 g0,9 g164 kcal€ 14,90

top 1 Smart Bars Crunchy BODY & FIT review

Bestel hier Smart Bars Crunchy BODY & FIT voor €14,90

2. Clean Protein bars BODY & FIT

Zuivere eiwitten, vezels, verlaagd gehalte aan koolhydraten* en slechts 179 kcal. Dat is onze Clean Protein Bar! De Clean Protein Bars bevatten de juiste eiwitten uit whey en melk eiwitten in combinatie met prebiotische vezels! Lees hier 1794 ervaringen van andere Clean Protein bars BODY & FIT gebruikers

Voedingswaarden per reep:

ReepEiwitVetKHSuikersEnergiePrijs
Clean Protein bars20,2 g4,5 g4,3 g2,8 g182 kcal€ 17,50

Top 2 Clean Protein bars BODY & FIT review

Bestel hier Clean Protein bars BODY & FIT voor €17,50

3. Smart Bars BODY & FIT

Draagt bij tot een normale eiwitsynthese en spierwerking. Het principe van een eiwitdieet is de dagelijkse koolhydraatinname beperken en de eiwitinname verhogen. Om het nog beter te maken ondersteunen de eiwitten sterkere spieren, instandhouding van spiermassa en herstel. Smart Bar is onze absolute nummer 1 eiwitreep. Lees hier 1670 ervaringen van andere Smart Bars BODY & FIT gebruikers

Voedingswaarden per reep:

ReepEiwitVetKHSuikersEnergiePrijs
Smart Bars15,4 g5,8 g11,5 g2 g156 kcal€ 12,90

top 3 Smart Bars BODY & FIT review

Bestel hier Smart Bars BODY & FIT voor €12,90

4. Low Calorie Bars BODY & FIT

De Low Calorie Bar is een complete maaltijdvervangende reep voor gewichtsverlies* met alle voedingsstoffen, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen die je nodig hebt. Met de Low Calorie Bar kun je één of meerdere maaltijden per dag vervangen. Perfect voor iedereen als ontbijt, lunch, avondeten of wanneer je maar wilt! Lees hier 704 ervaringen van andere Low Calorie Bars BODY & FIT gebruikers

Voedingswaarden per reep:

ReepEiwitVetKHSuikersEnergiePrijs
Low Calorie Bars14,6 g6,8 g23,7 g5,5 g207 kcal€ 13,50

top 4 Low Calorie Bars BODY & FIT review

Bestel hier Low Calorie Bars BODY & FIT voor €13,50

5. Protein Bars BAREBELLS

Elke variant Barebells eiwitrepen is uniek in textuur en smaakbeleving. Daarbij zijn de voedingswaarden ook nog eens extreem goed. Barebells eiwitrepen bevatten 20 gram eiwit, zijn lager in koolhydraten en bevatten nooit meer dan 2 gram suiker en 200 kcal. Kortom een briljante eiwitreep uit Zweden! Lees hier 466 ervaringen van andere Protein Bars BAREBELLS gebruikers

Voedingswaarden per reep:

ReepEiwitVetKHSuikersEnergiePrijs
Protein Bars BAREBELLS207161,7197 kcal€ 24,90

Top 5 Protein Bars BAREBELLS review

Bestel hier Protein Bars BAREBELLS voor €24,90

 

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.