Zelf koolhydraatarme courgette lasagne maken? Dit is het lekkerste recept!

Is courgette lasagne Italiaans eten? Met deze courgette lasagne haal je in een handomdraai de Provençaalse sfeer in je eigen keuken. We weten allemaal dat traditionele lasagne veel vet en koolhydraten bevat, maar met dit gezonde recept voor lasagne met courgette hoef jij je daar niet druk om te maken.

Koolhydraatarme courgette lasagne

Daarnaast zijn courgettes ook nog eens een hele gezonde groente en ondersteunen ze je immuunsysteem op een optimale manier. Courgette lasagne maken die arm is aan koolhydraten is helemaal niet moeilijk. Met dit recept weet je namelijk precies hoe je dat moet doen.

De courgette lasagne. Past dat in een verantwoord eetpatroon?

Anders dan je misschien zou denken, is deze lasagne met courgette juist heel gezond. Courgettes bevatten van nature weinig calorieën en veel goede voedingsstoffen. Ze zijn niet alleen rijk aan vitamine C maar ook kalium.

Zeker als je jouw hart en bloedvaten gezond wilt houden is kalium een belangrijk mineraal. Ze houden het natrium peil in je lichaam in perfecte balans.

courgette voor lasagne 800x350px

Is Courgette is tevens arm aan koolhydraten?

Als je graag op een verantwoorde manier wilt eten past deze groente dus heel goed in jouw eetpatroon. Alle reden dus om zelf dit recept voor courgette lasagne eens uit te proberen. Niet alleen gezond, maar ook nog eens onweerstaanbaar lekker!

Wat is de voedingswaarde van lasagne met courgette?

Als je zelf aan de slag gaat met dit gezonde recept, dan is het altijd goed om even te checken welke voedingswaarden de maaltijd bevat. Zo weet je zeker dat je verantwoord bezig bent, en welke voedingsstoffen je binnenkrijgt. Deze courgette lasagne maak je voor 6 personen. De voedingswaarde per portie is:

Calorieën: 360 gram
Koolhydraten: 14,9 gram
Eiwitten: 29,5 gram
Vet: 20,1 gram

Welke ingrediënten heb je nodig:

  • 800 gram tomatenblokjes
  • 500 gram rundergehakt
  • 200 gram champignons
  • 4 courgettes
  • 1 eiwit (groot ei)
  • 120 gram mozzarella (geraspt)
  • 35 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram ricotta
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • Basilicum
  • Peterselie

Zo maak je zelf een lasagne met courgette:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Snij de paprika, ui en champignons in kleine stukjes en leg ze even apart.
3. Verwijder de uiteinden van de courgettes en snij ze in de lengte in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Leg ze vervolgens op het ovenrooster en besprenkel ze met een klein beetje zout. Bak ze vervolgens in ongeveer 15 minuten gaar in de oven.
4. Verhit de olijfolie in de pan en bak hierin vervolgens de ui, champignons en de paprika. Voeg daarna de fijngesneden knoflook teentjes toe. (geperst mag natuurlijk ook).
5. Bak het rundergehakt gaar en rul in een andere pan en voeg deze daarna toe aan het groentemengsel.
6. Voeg ook de tomatenblokjes toe aan het mengsel en laat dit op een laag vuurtje zacht koken voor ongeveer 20 minuten.
7. Pak een grote kom en doe hierin de ricotta, het eiwit en ongeveer de helft van de Parmezaanse kaas. Goed door elkaar mengen! Schenk vervolgens een kwart van het mengsel bij de lasagnesaus in de pan. Hierna kun je de oregano, basilicum, peterselie ook toevoegen. Naar smaak eventueel wat peper en zout.
8. Pak vervolgens de ingevette ovenschaal en schenk hierin een klein laagje van de saus. Vervolgens ga je verder met een laagje courgette die je voorziet van een laagje van het overgebleven kaasmengsel en wat geraspte mozzarella.
9. Herhaal deze techniek totdat de schaal lekker gevuld is. Dek de ovenschaal vervolgens af met wat aluminiumfolie (zo blijft de kaas lekker smeuïg) en bak de courgette lasagne in ongeveer 30 minuten gaar.

Tip van de kok: Wil je een lekker knapperig bruin korstje? Bak de lasagne dan de laatste 10 minuten even zonder folie. Lekker!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op koken! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mij lekker fit en heb ik genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

Click here to subscribe

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.