Koolhydraatarm Gazpacho een verfrissende koude soep die je niet kunt missen! (Tip)

Wat anders maar toch super lekker de Spaanse gazpacho! Bij mijn schoonmoeder gegeten en meteen kwam deze koude soep al hoog op mijn lijst. En toen kwam de Albert Heijn ook nog eens met een verspakket om zo’n verfrissende, koude soep te maken, móest ik er wel mee aan de slag.

Het liefst besteed je niet veel tijd in de keuken en heb je trek in een gezonde lunch. Deze verse Gazpacho heb je klaar binnen 15 minuten!

Koolhydraatarm Gazpacho recept

Deze Spaanse soep zit boordevol fijngehakte en geraspte groenten en heeft als basis tomatenpuree. Bereid deze soep ver van tevoren.

In de Spaanse keuken wordt veel gebruikt gemaakt van heerlijke zoetige en geurende tomaten. Maar hoe gezond zijn deze bekende rode rakkers eigenlijk?

Koolhydraatarm tomaten 800x350px

Is een Koolhydraatarm Gazpacho gezond?

De rijpe tomaten in de Gazpacho zijn niet alleen mooi van kleur en lekker maar zijn namelijk ook ontzettend gezond.

Zo is zelfs het regelmatig eten van tomaten behulpzaam voor het gezond houden van hart en vaatstelsel. In de tomaten zit veel kalium; een mineraal dat de werking heeft om de bloeddruk te verlagen. Als mogelijk je bloeddruk verhoogd is door stress of andere reden kan een tomaat eten je wel eens helpen, een groot risicofactor is een te hoge bloeddruk voor diverse hart- en vaatziektes.

Tomaten zijn ook rijk aan verschillende antioxidanten (waaronder het zuur chlorogeen) hiervan wordt gedacht dat het een bloeddrukverlagende werking zou hebben bij patiënten met een verhoogde hoge bloeddruk.

Zoals bijna elke vrucht die veel kleur heeft is de tomaten rijk aan vitamine C. Deze vitamine C speelt een belangrijke rol in ons lichaam voor het goed functioneren van ons immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem is essentieel om je lichaam te beschermen tegen grote variaties aan virussen, bacteriën, schimmels en enge parasieten. Het houdt het lichaam ook lekker schoon van afvalstoffen in je lichaam.

Geeft ook onze huid een gloed en gezondheid boost door de vitamine C, tijdens het kweken van de tomaten zit in de aarde vaak ijzer mineralen en dit neemt de vrucht ook op. Tijdens het eten van de rijpe tomaten krijg jij dit weer binnen en versterkt het je botten en tanden.

De voedingswaarden van koolhydraatarm Gazpacho

Kok niveau: beginner
Bereidingstijd: 3 uur (staan in de koelkast)

Laten we starten! De voedingswaarden van dit recept is gebaseerd op 4 personen. Je kunt altijd meer ingrediënten gebruiken mocht je met meerdere personen zijn.

Aantal calorieën: 140 g
Eiwitten: 3 g
Koolhydraten: 13 g
Suikers: 12 g
Vet: 9 g
Verzadigd vet: 1 g

Wat heb je nodig?

1/2 kleine komkommer
1/2 kleine groene paprika, zaadjes verwijderd en fijngehakt
500 g rijpe tomaten, ontveld, of 400 g blokes tomaten uit blik
1/2 ui, gesnipperd
2-3 teentjes knoflook, geperst
3 el olijfolie extra vergie
2 el wijnazijn
1-2 el citroen- of limoensap
2 el tomatenpuree
4,5 dl tomatensap

Lekker om erbij te doen zijn fijne gehakte groene paprika’s, uiringen en knoflookcroutons.

Hoe maak je koolhydraatarm Gazpacho?

1. Rasp de komkommer grof boven een grote kom en voeg de groene paprika toe.

2. Meng de tomaten, de ui en het knoflook met de staafmixer, voeg vervolgens de olijfolie, de azijn, het citroen- of limoensap en de tomatenpuree toe en mix het geheel tot een zachte brij. Je kunt de tomaten ook fijnhakken en de ui raspen en beide mengen met het knoflook, de olie, de azijn, het citroensap en de tomaten puree.

3. Schenk het tomatenmengsel in de kom en roer alles goed door elkaar. Roer het tomatensap erdoor.

4. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en snufje chilipeper, bedek de kom met plasticfolie en zet hem ten minste 3 uur in de koelkast, zodat de smaken goed op elkaar in kunnen werken.

5. Bereid de bijgerechten (de groene paprika, uiringen en knoflookcroutons) voor en schep die in aparte schaaltjes.

6. Lepel de soep in soepkommen (bij voorkeur uit een soepterrine (soeppan) die op de tafel staan met bijgerecht eromheen)

Daarnaast zorgen de hoeveelheid eiwitten dat je lichaam gezond en bescherm blijft en je juist afvalt in vetmassa. Het koolhydraatarm dieet is op dit moment het meest effectieve dieet wanneer je graag net die paar kilo’s wilt afvallen!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
Click here to subscribe
Laat je mij weten wat je van dit recept vindt? Dat waardeer ik echt enorm en heb je nog suggesties? Laat dan even een reactie achter!

* Let op: jouw email wordt niet getoond bij het achterlaten van een comment of suggestie

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.