Ovenschotel met spruitjes en gehakt? Wie smult er niet van!

Ovenschotel met spruitjes en gehakt? Je wilt graag wat anders proberen met je spruiten? Dat begrijp ik goed, hiervoor kun je een heerlijke ovenschotel maken met kaas, spruitjes en gehakt allemaal uit de oven en lekker. Deze schotel is smeuïg maar toch ook lekker krokant te maken. Wat natuurlijk echt smullen is samen!

Je wist het misschien al maar spruitjes zijn echt mega gezond voor ons lichaam als een vitamine bom en mineralen, daarbij is deze ovenschotel ook gewoon weer koolhydraatarm. Lees snel verder!

TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarmmodel voor het opbouwen van een fit en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken  voor 5 ,- euro >>

Ovenschotel met spruitjes en gehakt

Ovenschotels duren wat langer om klaar te maken maar als de schotel eenmaal in de oven zit kun je lekker even ontspannen of zoals ik altijd doe de keuken even opruimen en de tafel klaarmaken.

Eenvoudig om te maken en handig als je bezoek hebt en toch graag aanwezig wilt zijn is deze schotel perfect en lekker. Wil je mij verder helpen? Plaats dan onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of de ingrediënten, bedankt.

Ingrediënten ovenschotel met spruitjes en gehakt (3 personen)

  • 500 gr spruitjes goed gewassen en schoongemaakt
  • 125 gr runder gehakt, rul gebakken
  • 50 gr bacon reepjes
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 100 gr geraspte pittig 45+ geraspt
  • 2 rode uitjes, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 3 el olijfolie
  • 1 el sambal manis
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 eieren
  • Snufje zout en peper naar smaak
  • Optioneel: als je minder fan bent van chilipoeder kun je ook milde paprikapoeder gebruiken.

Bereidingswijze voor ovenschotel met spruitjes en gehakt

  1. Snijd alle groente fijn en maak de spruitjes schoon. Zet daarna de oven op 185 graden. Doe de geperste knoflook, uien samen met een beetje olijfolie in de pan, voeg vervolgen de spekjes toe en als deze beetje kleur hebben voeg je de gehakt toe met een paar lepels sambal en bak je dit lekker rul met wat chilipoeder en snufje zout en peper.
  2. Kook de spruitjes even kort in water met een snufje zout, handig als je vooraf met de waterkoker 1 liter water voorkookt. Als deze gaar zijn kun je het afgieten. Vervolgens doe je de spruitjes, gehakt met de knoflook, uitjes in de ovenschotel samen. Nu mix je in een apart kom 2 eieren, 200 gr Griekse yoghurt, de geraspte kaas, 2 tl chilipoeder, zout en peper samen.
  3. Vervolgens giet je dit mengsel over de ovenschotel heen. Bestrooi de ovenschotel met wat extra geraspte kaas voor die lekkere krokante kaassmaak.
  4. Als laatste bak de ovenschotel nog ongeveer 15 minuten in de oven gaar. Let wel op, kan erg heet zijn dus laat het even afkoelen op de tafel voor serveren. Verdelen in porties porties en genieten maar!

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Ook lekker om met zalm te werken inplaats van gehakt!

Voedingswaarden per portie:

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor een ovenschotel met broccoli en kip te maken is voldoende voor 3 personen. De voedingswaarde is berekend per portie:

Calorieën: 376
Koolhydraten: 12 g
Eiwitten: 19 g
Vetten: 25 g

Wil je graag meer koolhydraatarme avondeten recepten van mij proberen? Klik hier!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder! Groetjes Heiko.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 5]

5 gedachten over “Ovenschotel met spruitjes en gehakt? Wie smult er niet van!”

  1. Ik probeer al enkele dagen jouw twee weken menu te downloaden. Lukt maar niet.
    Ik heb geen wachtwoord en kan dus geen gebruik maken van jouw link.
    Als ik ingeef: wachtwoord vergeten, gebeurd er niets. Wat moet ik doen?
    Kan dus ook geen gebruik maken van jouw aktie. Jammer.M

    Beantwoorden
    • Hey Mia,

      Bedankt voor je vraag, gelijk even nagelopen. Ik heb je al reeds via de mail en support een nieuwe wachtwoord gestuurd! Het beste kun je mij mailen op heiko @ droogtrainers.nl voor een verzoeken over de community 🙂 Maar je hebt al een mail ontvangen, verwacht dat nu alles lukt.

      Vrolijke groet,
      Heiko

      Beantwoorden
  2. in jouw recept vermeld je 200 gram Griekse yoghurt en ook nog 2 el. Verder wordt 1 el sambal manis genoemd. De 2 el yoghurt en de sambal manis komen echter nergens terug in de bereidingswijze…….
    Groeten,
    Hannie

    Beantwoorden
    • Hey Hannie, super bedankt! Met de Griekse yoghurt maak je de heerlijke mix die over de groente gaat. En de sambal bak je lekker met de gehakt mee voor de pit en extra smaak :). Staat nu in het recept verwerkt. Veel succes!

      Kookgroet,
      Heiko

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.