De beste wipstoel: Maxi Cosi of toch liever een ander merk?

In de wipstoel voelt een baby zich veilig en geborgen. Tegelijkertijd is dit een vorm van ‘speeltijd’ voor het kindje. Hij of zij vermaakt zich volop; jij hebt je handen even vrij. Ideaal dus! De vraag is dus niet óf je een wipper moet aanschaffen, maar wat de beste wipstoel is. Die vraag beantwoord ik in deze blogpost.

Bekijk onze Top 5 beste wipstoel:

1. BabyBjörn Wipstoel Bliss Donkergrijs frame

Degelijke wipstoel die je overal kunt gebruiken? Ergonomische wipstoel met ondersteuning voor rug, nek en hoofd van uw baby. De stoffen zitting vormt zich naar het lichaam van uw kind en verdeelt het gewicht gelijkmatig. Ben je al nieuwsgierig geworden?

Voordelen:

  • Comfortabel voor mijn kind
  • Eindeloos speelplezier
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. Chicco Wipstoel / Ligstoel Hoopla Moon Grey

Perfecte hoopla wipstoel die er ook nog leuk uit ziet? Ons kind was geen fan van liggen als baby en wilde het liefst zo recht op mogelijk zitten. Totdat hij dit zelf kon was deze stoel daarom ideaal want hij kan van ligstand tot echte zitstand. Echt waar voor je geld!

Voordelen:

  • Leuk wipstoeltje, mooie kleuren en handig in gebruik.
  • Goede kwaliteit
  • Goede prijs/kwaliteit

3. Stokke Tripp Trapp® Newborn Set Grey

Voor vele is Stokke een bekend merk met die gewenste kwaliteit? Opgelet! Best uit de test. Je kleintje voelt zich veilig in dit gezellige nestje. Het oogcontact en de vertrouwde geluiden zorgen ervoor dat je baby er meteen bij hoort. Het is een geweldige manier om je baby dichtbij te houden. Proberen?

Voordelen:

  • Ergonomisch met de juiste ondersteuning voor de beentjes
  • Erg fijn newborn set
  • Goede prijs/kwaliteit

4. Maxi-Cosi Kori 2-in-1 Wipstoel – Essential Graphite

Deze geweldige wipstoel van Maxi-cosi is super handig! De Kori is minimalistisch, licht van gewicht en kan met 1 hand in de wippositie worden geplaatst. Daarnaast kan de bekleding in de wasmachine worden gewassen. Goeie samenstelling!

Voordelen:

  • hele mooie en handige stoel
  • De baby kan er eigenlijk al direct in liggen, m.b.v. een extra inzet
  • Goede prijs/kwaliteit

5. Little Dutch Wipstoel Luxe Olive

Zoek jij naar de ideale wipstoel voor je kleintje? De rugleuning en het voetensteuntje zijn afzonderlijk van elkaar in verschillende posities te verstellen en zijn rijk gepolsterd voor extra zit- en ligcomfort. Super praktisch als je minder ruimte hebt!

Voordelen:

  • Snel geleverd en makkelijk in elkaar te zetten
  • Rustgevende Schommelfunctie, Grote opbergmand
  • Goede prijs/kwaliteit

BABYBJÖRN BLISS ergonomisch wipstoeltje review 🌻

Wat is een wipstoel eigenlijk?

In feite is een wipstoel de eerste stoel van je baby. Tot een leeftijd van ongeveer 6 maanden is een baby niet in staat om op een stoel te zitten; de rug moet nog aansterken. Maar half-liggend in zo’n wipstoel kan gelukkig wel. Veel baby’s kunnen zich uren vermaken in zo’n heen-en-weer wippend stoeltje, dat je met allerlei speeltjes en accessoires kunt pimpen.

Wat is een wipstoel eigenlijk

De voordelen van een wipstoel

De voordelen van een wipstoel

Op Droogtrainers.nl ligt de focus op gezond en bewust leven. En sinds ik vader ben geworden, heb ik heel wat baby-accessoires ontdekt en vergeleken. Er ging een wereld voor me open. Want laten we eerlijk zijn: het leven van een kersverse ouder is behoorlijk zwaar. Je bent tegelijkertijd de butler en de bodyguard van je baby en je staat altijd ‘aan’. Uitvindingen die je daarbij kunnen helpen, al is het maar een klein beetje, zijn dan ook van harte welkom. En de wipstoel is zeker weten zo’n vinding, die allerlei voordelen biedt.

Handen vrij

Een pasgeboren baby kan weinig anders dan drinken en liggen. Zitten lukt niet, kruipen al helemaal niet, en je moet dus altijd bij hem of haar zijn om bescherming en steun te bieden. Je bent dus de hele dag aan het sjouwen en die baby wordt steeds zwaarder! Een wipstoel geeft je even een momentje voor jezelf, zodat je een klusje in huis kunt doen of even kunt relaxen.

Entertainment voor je baby

Een wippertje is ook gewoon leuk voor je kleintje. Dit stoeltje bootst de bewegingen na die de baby voelde in de buik. Dat maakt hem vertrouwd en ontspannend. Sommige stoelen zijn zelfs uitgerust met muziek of een speeltje, zodat je baby wel eventjes zoet is.

Minder krampjes

De beweging van het wippertje kan ook helpen om de spijsvertering en de darmfunctie van de baby te verbeteren. Daardoor heeft hij of zij minder last van krampjes en ongemakken.

Lekker in slaap vallen

De wiegende beweging en het geborgen gevoel kunnen ervoor zorgen dat jouw baby heerlijk in slaap valt. Wel moet ik hier een kanttekening bij plaatsen. Dat doe ik in de paragraaf hieronder. Lees dus door.

Waar moet je op letten?

Een wipstoel moet praktisch zijn, zowel voor jou als de baby. Dat betekent dat je de stof makkelijk moet kunnen wassen en dat het harnas verstelbaar moet zijn. Het is fijn als er bijvoorbeeld een inlay voor de kleinste baby’s bij zit.

Bij het gebruik van de wipper moet je er wel op letten dat de baby er niet in blijft slapen. Volgens experts is langdurig in deze houding zitten belastend voor de wervelkolom van het kindje. Mocht hij of zij dus in slaap vallen, dan kun je jouw baby daarna het beste in de wieg leggen om daar verder te slapen. Wat ook kan, is een wippertje uitkiezen waar je de stand van kan veranderen: met een handomdraai draai je hem dan horizontaal, waardoor verplaatsen naar de wieg niet meer nodig is.

Is de Maxi Cosi wipstoel de beste?

Maxi Cosi is een bekend merk van babyspulletjes. Het is een Nederlands merk dat veel aandacht aan kwaliteit en veiligheid besteedt. Geen wonder dat veel ouders direct aan Maxi Cosi denken als ze een wipstoel of een ander baby-item nodig hebben.

De Maxi Cosi wipstoel heet de Kori. Met een minimaal design en praktische details is hij een welkome aanvulling op jouw arsenaal aan baby-artikelen. Hij staat goed in elk interieur en, belangrijker nog, hij is comfortabel. Er zit geen Bluetooth-speaker of elektronische wip-functie in, dus je overweldigt je baby niet met high tech. Dit is een no-nonsense wipper waar je enkele maanden intensief gebruik van kunt maken en die je vervolgens met gemak weer doorverkoopt via Marktplaats.

Wat kost een wipstoel?

Het is af en toe best schrikken als je babyspulletjes bekijkt. Je kunt een fortuin aan die dingen besteden! Wist je dat er een wipstoel op de markt is van meer dan € 400? Ja, ja, die is van allerlei snufjes voorzien, waardoor je zelf eigenlijk niet meer nodig bent. Maar wil je een robot die jouw taken overneemt, of liever gewoon een functionele en praktische wipstoel? Als je voor de laatste kiest ben je rond de € 100 al klaar. Sterker nog, de Maxi Cosi wipstoel kost minder dan € 85.

Interessant optie?

Graag nog meer artikelen lezen? 

 

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.