Beste powerbank kopen? TOP 10 ALLERBESTE Van 2019! (LET OP)

Beste powerbank kopen? TOP 10 ALLERBESTE Van 2019! (LET OP)

Wil jij de beste powerbank van 2019? In deze blog deel ik de TOP 5 waarmee je nooit meer zonder batterij komt te zitten op je telefoon. Deze power banks brengen je huis wel erg dicht bij je hoeft dus niet meer eerst helemaal terug. Nee, je kunt hem direct aan de oplader leggen! Denk aan veel langer bellen, appen, navigeren en game op je telefoon. Laten we snel beginnen!

TIP: geen tijd om hele artikel te lezen? Bekijk hier direct de beste powerbank van 2019 =>>

Beste powerbank 

Het bij elkaar zoeken van een goede power bank lijst kan lastig zijn. Er zijn namelijk ontelbaar veel power banks verkrijgbaar. De kans is groot dat ook jij de bomen door het bos niet meer ziet. Gelukkig heb je de moed niet opgegeven en ben je verder gaan zoeken.

Ik heb namelijk de TOP 5 beste power bank(s) voor je samengesteld. Ruim 4 jaar heb ik ervaring met het gebruik van power banks. Ondertussen weet ik wat er wel en niet werkt.

Voordat ik de TOP 5 met je deel, leg ik je eerst uit wat een power bank nou eigenlijk is. Ook lees je wie er allemaal gebruik van kan maken en of een power bank echt werkt voor jou of niet?!

Wat is een powerbank?

Een power bank is niets meer of minder dan een draagbare oplader voor bijna alle mobiele apparaten. Ook wel een externe batterij genoemd. Wat bedoel ik met mobiele apparaten? Dit zijn telefoons, tablets, smartwatches (bijvoorbeeld die van Appel, Samsung of Tommy Hilfiger). Maar vergeet ook niet onze actiecamera’s zoals de GoPro’s, draadloze koptelefoons, activity trackers, fijne sporthorloges en TomTom of andere GPS apparaten.

Je kunt wel zeggen eigenlijk elk apparaat dat een een micro-USB kabel heeft kan eenvoudig opgeladen worden met een power bank. Niets is zo vervelend als in de auto zitten en willen navigeren en je accu is op of in de trein als je aan het appen bent of films aan het kijken en je komt zonder stroom te staan.

Ik moest vroeger erg lange afstanden in de trein reizen dus meer dan 2,5 uur zitten van huis naar werk, toen zat ik in het begin regelmatig met lege accu in de stress. Dankzij de Power banks heeft dit echt het verschil gemaakt. Maar er zijn zo veel verschillende soorten en maten power banks.

Je kunt snel een miskoop maken met een kleine en compacte powerbank met een te lage batterijcapaciteit die je telefoon één of twee keer max kan laden. Hierin had ik zelf te snel maar ‘even’ een powerbank gekocht. De grotere powerbanks hebben al echt snel een stuk grotere batterijcapaciteit. Hoe vaak kan ik me telefoon opladen?  Ik denk ongeveer 4 of 5 keer volledig kunt opladen, of je iPad of e-reader of tablet meerdere keren.

Verder in dit artikel zoomen we in op de beste powerbanks voor je telefoon. Dus een eis is dat deze weinig ruimte innemen en compact genoeg zijn voor reizen. Maar het belangrijkste dat je van minimaal één volle acculading eruit kunt halen. Lees verder wat jij allemaal kunt opladen met een powerbank?

powerbank 800x350px

Goede powerbank

Nou, niet elke powerbank is daadwerkelijk van een goede kwaliteit. Vooral de merkloze powerbanks hebben vaker een slechte accu of slechte electronica en doen meer schade aan je telefoon of tablet dan je wilt. Vaak komt de werkelijke capaciteit helemaal niet overheen, dus je kunt hem maar 1x echt volledig opladen. Deze wordt vaak een stuk hoger benoemd dan dat de powerbank daadwerkelijk heeft.  Ook heeft een slechte en goedkope powerbank een hoger risico op verhitting of zelfs brand. Niet iets dat je 24/7 mee wilt hebben of thuis  hebben liggen toch?

Welke apparaten kun je opladen met een powerbank?

Ik heb het hierboven al even benoemt dat de meeste apparaten wel goed kunnen opgeladen worden via de powerbank. Heeft het een USB? Dan kun je het waarschijnlijk wel opladen met een powerbank. Hieronder heb ik even een lijst gemaakt van meest voorkomende producten die je met een powerbank kunt laden:

 • Telefoon
 • Tablet
 • Digitale camera
 • GoPro
 • E-reader
 • Draadloze koptelefoon
 • GPS systeem

Action powerbank

Let wel op: want sommige kleine apparaten zoals de toffe smartwatches, sport / activity trackers en sporthorloges kunnen door bepaalde powerbanks ook eenvoudig worden opgeladen, maar dit verschilt per powerbank (voltage en sterkte).

Zo hebben te sterke powerbanks met een te hoge capaciteit zoals de Anker PowerCore 10000 en de RAVPower 16750mAh kunnen geen Fitbit en andere activity trackers niet opladen, maar de RAVPower 6700 ACE en de PowerAdd Slim 2 kunnen dit weer wel doen.

Hoe gaat het opladen met een powerbank?

Een powerbank laadt je gewoon dezelfde manier op als dat je je telefoon oplaadt. Er wordt vaak een USB-kabel bij gedaan waarmee je de powerbank snel kunt opladen. Het kleine uiteinde druk je in de powerbank, en het grote uiteinde (USB) druk je in een PC, laptop of in een stekkeradapter. Wist je dat met een stekkeradapter het opladen twee keer zo snel gaat?

Let wel op deze worden niet altijd meegeleverd, maar je zult vast wel ergens hebben liggen aangezien deze altijd wordt meegeleverd bij een nieuwe telefoon of een tablet. Zo niet, dan kun je ze op bol.com best goedkoop vinden.

Sommige powerbanks zoals de Xtorm beschikken over een geïntegreerde USB kabel waarmee je de powerbank kunt opladen. Slim en vooral erg handig aangezien je dus extra kabel hoeft mee te nemen in je tas.

TOP 5 Beste powerbanks 2019

Ben je er klaar voor? Het is namelijk tijd om de TOP 5 beste powerbanks met je te delen. De powerbanks die ik met je deel zijn niet merkloos maar gewoon legaal en afkomstig van Nederlands grootste online webshops

Tevens lees je honderden ervaringen van andere gebruikers. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Ik wens je veel plezier met het kiezen van jouw ideale powerbank!

1. Trust Urban Primo Powerbank 10000 mAh – Zwart

Een zeer complete powerbank die aan je behoefte voor externe batterij voldoet. De Trust Urban Primo Powerbank is een draagbare oplader met een accu van 10000 mAh waarmee je je smartphone en tablet kunt opladen. Ben je op pad en dreigt je batterij leeg te raken? Geen probleem, deze powerbank biedt uitkomst. Daarnaast zitten er ook 2 micro USB-kabels bijgeleverd bij deze powerbank! Lees ook de 707 ervaringen van andere Trust Urban Primo Powerbank gebruikers >>>

Voordelen:

Inclusief 2 micro-USB kabels
Indicator voor accustatus
Smart Protection System voor veilig opladen
Goede prijs/kwaliteit verhouding

Aanbieding Trust Urban Primo Powerbank 10000 mAh - Zwart

 

Bestel Trust Urban Primo Powerbank voor €15,- bij bol.com >>>


2. Trust Urban Primo Powerbank – 4400 mAh – Zwart

De Trust Urban Primo Powerbank is een draagbare oplader met een accu van 4400 mAh waarmee je je smartphone en tablet kunt opladen. Ben je op pad en dreigt je batterij leeg te raken? Geen probleem, deze powerbank biedt uitkomst. Daarnaast zit er ook een micro USB-kabel bijgeleverd bij deze powerbank. Lees hier 261 ervaringen van andere Trust Urban Primo Powerbank gebruikers >>>

Voordelen:

Voordelige koop
Goede kwaliteit
Professionele kwaliteit
Gebruiksvriendelijk

Bestel Trust Urban Primo Powerbank – 4400 mAh voor €13,99 bij Bol.com >>>


3. Anker PowerCore Powerbank 20100mAh – Zwart

Erg blij met deze Anker PowerCore 20100mAh powerbank. Ik had bij eerdere powerbanks altijd het probleem dat ze de telefoon langzaam opladen en al weer leeg waren voordat de telefoon vol zat. Het werkte allemaal gewoon niet zo lekker (maar dat waren dan ook goedkope powerbanks van 10-20 euro). Daarom dacht ik laat ik nu wat meer uit geven voor deze powerbank en ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik het heb gedaan.  Lees hier 254 ervaringen Anker PowerCore Powerbank gebruikers >>>

Voordelen:

Goede kwaliteit
Goede prijs/kwaliteit
Eenvoudig in gebruik

Aanieding Anker PowerCore Powerbank 20100mAh - Zwart

 

Bestel Anker PowerCore Powerbank 20100mAh voor €34,99 bij Bol.com  >>>


4. Xiaomi Power Bank 2 10000mAh Zwart

Ben jij op zoek naar een intelligente externe accu om jouw smartphone, tablet of smartwatch op te laden? Met de Xiaomi Mi Powerbank 2 wordt jouw toestel snel voorzien van energie, zonder gebruik te maken van het stopcontact. De Xiaomi Mi Powerbank 2 beschikt over een Micro USB én USB-poort, waardoor het via twee manieren mogelijk is energie te verplaatsen! Lees hier 43 ervaringen van andere Xiaomi Power Bank 2 gebruikers >>>

Voordelen:

Krachtige Powerbank met 10.000 mAh capaciteit
Stijlvolle CNC aluminium behuizing
Intelligente externe accu

Aanbieding Xiaomi Power Bank 2 10000mAh Zwart

Bestel Xiaomi Power Bank 2 10000mAh Zwart Pack voor €28,95 bij Bol.com >>>


5. Xiaomi 20000mAh Quick Charge 3.0 Powerbank 2 – Dual USB – Wit

Gaat jouw toestel ook zo snel leeg? Met de Fast Charging Powerbank van Xiaomi kun je nu nog langer genieten van je toestel. De Xiaomi Fast Charging Powerbank is een externe accu, die het mogelijk maakt om jouw smartphone, tablet, digitale camera en/of mp3-speler meerdere keren volledig op te laden. Enorm krachtig is zijn soort! Bekijk hier ervaringen van andere Xiaomi 20000mAh Quick Charge 3.0 gebruikers >>>

Voordelen:

Xiaomi Fast Charging Dual USB Powerbank
Powerbank met 20.000mAh capaciteit
Geniet van uren lang telefoneren, appen en gamen overal waar je bent
Goede prijs/kwaliteit verhouding

Aanbieding Xiaomi 20000mAh Quick Charge 3.0 Powerbank 2

Bestel Xiaomi 20000mAh Quick Charge 3.0 Powerbank 2 – Dual USB – Wit voor €39,95 bij Bol.com >>>


Top 5 Powerbanks – best beoordeeld

Power banks zijn geschikt voor alle telefoon en tablet gebruikers. Wil je graag op een slimme manier meer halen uit je telefoon of tablet?  Dan zijn de power banks een goede keuze.

Onthoud wel dat deze power bank geen vervanging is voor het normale opladen. Het is een hulpmiddel om je te helpen onderweg.  Het goed opladen en doorladen van je telefoon of tablet blijft belangrijk!

1. Anker Powerbank Powercore 26.800 mAh 3-Poort USB |Output 6A, Max 3A per poort

Erg blij met deze Anker PowerCore 20100mAh power bank. Ik had bij eerdere powerbanks altijd het probleem dat ze de telefoon langzaam opladen en al weer leeg waren voordat de telefoon vol zat. Het werkte allemaal gewoon niet zo lekker (maar dat waren dan ook goedkope powerbanks van 10-20 euro). Enorm krachtig is zijn soort! Bekijk hier 545 ervaringen van andere Anker Powerbank Powercore 26.800 mAh 3-Poort USB |Output 6A, Max 3A per poort gebruikers >>>

Voordelen:

 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Bestel Anker Powerbank Powercore 26.800 mAh 3-Poort USB |Output 6A, Max 3A per poort voor €68 bij Bol.com >>>


2. Anker Powercore powerbank 15.600 mAh Zwart

Fijne power bank, precies waar ik naar op zoek was om te gebruiken met een opvouwbaar zonnepaneel op festivals! Hij voelt robuust aan, en zeker in de bijgeleverde sleeve zal die het rondslingeren in tassen prima weerstaan. Ook heeft de powerbank een compact formaat, hierdoor is de accessoire ideaal voor onderweg! Bekijk 545 hier ervaringen van andere Anker Powercore powerbank 15.600 mAh Zwart gebruikers >>>

Voordelen:

 • Goede kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Bestel Anker Powercore powerbank 15.600 mAh Zwart voor €39,99 bij Bol.com >>>


3. Trust Mobile Primo Powerbank – 10.000 mAh – 2x USB – 1x Micro-USB

De Trust Urban Primo Power bank is een draagbare oplader met een accu van 10000 mAh waarmee je je smartphone en tablet tegelijk kunt opladen. Ben je op pad en dreigt je batterij leeg te raken? Geen probleem! Bekijk hier 953 ervaringen van andere Trust Mobile Primo Power bank – 10.000 mAh – 2x USB – 1x Micro-USB  gebruikers >>>

Voordelen:

 • ingebouwd licht
 • meerdere keren opladen
 • 2 toestellen tegelijk opladen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Bestel Trust Mobile Primo Power bank – 10.000 mAh – 2x USB – 1x Micro-USB voor €23,99 bij Bol.com >>>


4. Trust Mobile – Primo Power bank – 20.000 mAh – 2x USB – 1x Micro-USB

Power bank voelt degelijk aan. Weliswaar wat aan het gewicht, maar dan heb je ook wel voldoende power voor je vakantie, je weekendfestival of wanneer en waar-zonder-stopcontact dan ook. Niet meer zenuwachtig naar je power kijken tijdens het foto’s en filmpjes schieten. Bekijk hier 209 ervaringen van andere Trust Mobile – Primo Powerbank – 20.000 mAh – 2x USB – 1x Micro-USB gebruikers >>>

Voordelen:

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Voordelige koop
 • Past perfect

Top 4 Trust Mobile - Primo Powerbank - 20.000 mAh - 2x USB - 1x Micro-USB review

Bestel Trust Mobile – Primo Power bank – 20.000 mAh – 2x USB – 1x Micro-USB voor €34,99 bij Bol.com >>>


5. TP-Link TL-PB10400 Power bank 10400 mAh – ideaal voor Pokemon Go

Super gebruiksvriendelijke noodbatterij die je gemakkelijk mee kan nemen. Daarnaast in een kleine 7u volledig opgeladen en heb er mijn Lumia toestel 4,5 keer mee kunnen (snel) herladen en intussen verder gebruiken. Prima prijs kwaliteit! Bekijk hier 563 ervaringen van andere TP-Link TL-PB10400 Powerbank 10400 mAh gebruikers >>>

Voordelen:

 • HARDWAREINFO Excellent award
 • prijs/kwaliteit verhouding
 • Geniet van uren lang telefoneren, appen en gamen overal waar je bent
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Top 5 TP-Link TL-PB10400 Powerbank 10400 mAh - ideaal voor Pokemon Go review

Bestel TP-Link TL-PB10400 Powerbank 10400 mAh voor €34,99 bij Bol.com >>>

Wat is een goede powerbank

De TOP 10 die ik met je deel zijn legaal en bevatten geen verboden apparatuur. Daarnaast zijn de powerbanks niet illegaal.

Ik raad je aan om de gebruiksaanwijzing die op de verpakking staat op te volgen. Gebruik deze niet anders dan nodig is, dit versnelt namelijk niet de doelen die je wilt behalen.

Alle powerbanks van Bol.com vind je hier >>>

Powerbank kopen

Wil je graag een compleet overzicht van power banks, bekijk dan hieronder de beste webshop hieronder. Naast de TOP 5 van hierboven vind je ook andere power banks die je misschien interessant vindt.

Alle top 10 powerbanks vind je hier >>>

Tot slot

De Beste power banks zijn ideaal om te gebruiken wanneer je intensief je telefoon of tablet gebruikt. Deze TOP 5 werken gegarandeerd.

Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan onderaan in dit artikel. Ook lees je hier vragen en ervaringen van andere gebruikers.

Ik wens je succes en voor veel plezier met de beste power banks van 2019!

Tip: Beste Sennheiser koptelefoon? TOP 10 ALLERBESTE Van 2019!

9 gedachten over “Beste powerbank kopen? TOP 10 ALLERBESTE Van 2019! (LET OP)”

 1. Super powerbank. Ik kan meerdere keren mijn telefoon opladen met deze powerbank. Het laden gaat ook razendsnel. Echt een aanrader voor dit geld. De zaklamp is een leuk extraatje.

 2. Dit artikel was eigenlijk meer dan ik zocht voor een zeer goede prijs. Heeft een lange batterijduur en hoewel ik maar 1 poort gebruik, heeft hij er twee. Een van 1A en een van 2.1A. Zeker met de 2.1 A gaat het laden zeer snel. De powerbank is niet al te groot, zeker niet in vergelijking met andere die ik gezien heb.

 3. Wat aan de prijzige kant maar dan heb je ook wat. Ik heb deze vergeleken met enkele goedkopere knock-off versies en de kwaliteit van het geluid en het product in het geheel is en blijft duidelijk beter.

 4. Wat is, volgens jullie als experts, de beste powerbank die te gebruiken is door op te laden m.b.v. een fietsdynamo (Shimano) en tegelijkertijd mijn GSM (iPhone-8) als navigatie van continu stroom kan voorzien?

  • Hey Dolf, lastig ik weet niet hoeveel stroom die fietsdynamo van Shimano opwekt maar je kunt dan het beste een stevige en sterke Powerbank halen kom je al snel op de Xtorm Powerbank Xtreme 10.000 mAh Zwart/Oranje! Succes 🙂

 5. Het product is robuust, ziet er goed uit en wordt geleverd in een wasbaar hoesje. Mijn Oneplus 3 werd er zes maal mee opgeladen. Het product werd gebruikt tijdens een meerdaagse wandeltocht.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.