Beste warmhoudplaat? Elektrisch of met waxinelichtjes? Top 5!

Welke warmhoudplaat moet je kopen? Een elektrische warmhoudplaat met allerlei verschillende functies of met waxinelichtjes? Ik leg het uit!

Met een warmhoudplaat kun je langere tijd pannen, borden en schalen warm houden. Dit doe je doordat de warmhoudplaat geleidelijk warmte afstoot. Hierbij is het doel van de warmhoudplaat slechts het warm houden van de maaltijd. Het is dus niet mogelijk de plaat voor bakken of koken te gebruiken.

Je kunt tegenwoordig twee verschillende warmhoudplaten kopen, de elektrische warmhoudplaat en de plaat met waxinelichtjes. In dit artikel laat ik je zien wat de verschillen tussen de twee platen zijn, waar je bij het kopen van een warmhoudplaat op moet letten en welk model de beste is.

Het valt je mogelijk op dat de prijsverschillen tussen de platen sterk verschillen. Zo ben je voor een kwalitatieve warmhoudplaat tot wel € 100 kwijt terwijl een goedkope warmhoudplaat van Princess je nog geen € 20 kost.

Wat is een goede warmhoudplaat waard en wat kost de beste? Dit en meer leg ik je in dit artikel over warmhoudplaten uit!

Verschillende soorten warmhoudplaten

Verschillende soorten warmhoudplaten

We kennen natuurlijk de twee bekendste warmhoudplaten, de elektrische plaat en de plaat met waxinelichtjes. Maar onder de elektrische warmhoudplaat zijn ook verschillende modellen te vinden. Ieder met hun eigen voor- en nadelen.

De bekendste warmhoudplaat is de variant met een eigen snoer. Hierbij bepaal je eenvoudig wat de temperatuur van de plaat is en werkt de plaat direct als je de plaat op het stroomnet aansluit.

Er bestaat ook een variant met afneembaar snoer. Deze warmhoudplaat is natuurlijk ontzettend handig wanneer je regelmatig de plaat wilt verplaatsen. Bijvoorbeeld als er geen stopcontact in de buurt is.

Je kunt deze plaat eerst middels het stroomnet opwarmen om daarna, als de plaat warm genoeg is, de plaat van het stroom af te koppelen en te verplaatsen. Uiteindelijk komt er een punt dat de plaat begint af te koelen. Zelfs de beste warmhoudplaten zijn na enkele uren niet meer warm te noemen.

De beste warmhoudplaten geven je altijd de optie om het snoer af te koppelen. Dit geeft je als gebruiker een stuk meer flexibiliteit en dat is wel zo handig als jij je op het feestje wilt richten.

Met of zonder overhittebeveiliging?

Met of zonder overhittebeveiliging

Behalve dat je warmhoudplaten kunt beoordelen op het afneembare snoer speelt voor veel mensen de aanwezigheid van een overhittebeveiliging een rol.

Als jij niet wilt dat de warmhoudplaat warmer dan een bepaalde temperatuur wordt, is dat met een overhittebeveiliging in te stellen.

Veilig te verplaatsen

Vroeg of laat moet je de warmhoudplaat een keer verplaatsen. Zelfs als de plaat nog gloeiend warm is. Als je dit doet, wil je natuurlijk niet jezelf aan de plaat branden. En daar gaat iedere warmhoudplaat anders mee om.

Wat de beste warmhoudplaten beter dan de goedkopere alternatieven doen, is het gebruik van materiaal. Veel materialen zijn in staat de warmte te neutraliseren of minimaal te verlichten, waardoor het verplaatsen van een warmhoudplaat zonder gevaar mogelijk is.

Indien je vooraf al weet dat je altijd op een veilige manier de warmhoudplaat wil kunnen verplaatsen, is dit een onderdeel om goed op te letten. In de recensies van de verschillende producten is veelal te lezen in hoeverre het apparaat in staat is de warmte van het draagmateriaal te geleiden.

Waar kan ik een warmhoudplaat kopen?

Je kunt warmhoudplaten in verschillende soorten en maten kopen. Hierdoor is het ontzettend lastig om te bepalen welke plaat het best bij jouw toepassing past. Op basis van de bovenstaande informatie heb je mogelijk al een idee kunnen vormen van de warmhoudplaat waar jij naar op zoek bent.

Vraag jezelf dus af of je:

Een elektrische warmhoudplaat of plaat met waxinelichtjes wilt;
Met afneembaar snoer;
Met overhittebeveiliging;
Met veilige grepen om de warme plaat te verplaatsen.

Bekijk hieronder de top 5 beste warmhoudplaat op dit moment. 

1. Princess 312295 – Snoerloze Warmhoudplaat

Wil je graag een rijsttafel maken en alles tegelijk warm houden of serveren?  Deze warmhoudplaat heeft slechts 8 minuten nodig om op te warmen en staat vervolgens (na het verwijderen van het snoer) 60 minuten lang warmte af. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Hij wordt vlug warm en nadien blijft hij nog lang warm
 • Voordelige koop
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

2. Fritel WT 2478 – Warmhoudplaat XXL

Zeer lekkere eten, snel en met alle vitamines en mineralen nog intact? Ook de potten en pannen mogen terug op de tafel staan, zodat iedereen naar hartenlust kan opscheppen. Ondertussen kan er heerlijk bijgepraat worden en houdt onze XXL warmhoudplaat
alle gerechten heerlijk warm. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • goed schoon te maken en veilig
 • Gemakkelijk te bedienen apparaat en het doet precies wat het belooft
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Steba WP1 – Warmhoudplaat/rechaudplaat – Modulair tot 5 delen

Handige grote stoomkoker die eenvoudig in het gebruik is? De Steba WP 1 is een warmhoudplaat met een stabiel glazen oppervlak. De warmhoudplaat beschikt over een instelbare temperatuur (50-120 graden) en bestaat uit een dubbele module, begin-en eindstuk. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • echt handig met feestjes en bezoek
 • Makkelijk in gebruik, makkelijk schoon
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. DOMO Bordenwarmer Rood DO312B

Wil je graag gebruik maken van een fijne bordenwarmer naast een warmhoudplaat voor een scherpe prijs? De Domo DO312B Rechaud kan maximaal 8 borden tegelijk opwarmen. Deze Rechaud heeft een groot verwarmingsoppervlak van 30 x 30 cm per bord. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Borden zijn redelijk snel warm
 • neemt weinig ruimte in
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Tristar BP-6285 – Buffetverwarmer

Wil je graag een professionele warmhouder gebruiken tijdens de feestdagen of voor een familie-eten? De Tristar BP-6285 – Buffetwarmeris een aanwinst in de keuken als je op zoek bent naar een veilige manier om eten warm te kunnen houden tijdens een etentje of een feestje. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Roestvrijstalen en hittebestendige behuizing met geïntegreerde handvatten
 • Fijn apparaat, snel op goede temperatuur
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.