Beste waterfles kopen? Deze moet Praktisch, Mooi & Duurzaam zijn!

Ben je opzoek naar de beste waterfles van 2019? In deze blog deel ik de TOP 5 waarmee je nooit meer zonder voldoende vocht komt te zitten tijdens het werken of studeren.

Deze waterfles brengt de kracht van water in een handig formaat wel erg dicht en je neemt deze  mee waar je wil. Jij kunt hem direct (her)vullen en je vochtgehalte op peil houden!

Weg zijn de dagen dat je door vocht te kort hoofdpijn krijgt  tijdens werkdagen of tijdens studeren. Laten we snel beginnen!

In dit artikel vind jij een compleet overzicht van waterflessen en drinkflessen. Maar jij wilde graag weten wat beste waterfles is voor jou op dit moment?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen de meeste mensen kopen de Dopper Drinkfles mocht je graag wat anders willen kun je ook de top 10 waterflessen bekijken.

Nu zou ik je graag advies & tips willen geven waarom jij het beste een goede en kwalitatieve waterfles kan aanschaffen.

Het artikel hieronder geeft je alle uitleg waarmee jij direct aan de slag kunt om de beste keuze te maken. Lees gerust even verder.

Waarom zou je een waterfles kopen?

Zelf heb ik de Dopper destijds aangeschaft omdat de beker lekvrij zou zijn. Dit was voor mij tijdens het reizen een hele belangrijke voorwaarden en dit klopt. Deze bekers lekken helemaal niet in een reistas of als ik hem meeneem naar de fitness. Maar let wel op dit is natuurlijk wel wanneer je deze goed dicht draait!

Ik heb veel verschillende waterflessen gebruikt maar zo is de Dopper het fijnste. Omdat je deze op verschillende manieren kunt (her)gebruiken.

 • Als je de bovenste dop er af draait, kan je er uit drinken op de manier als uit een normaal flesje;
 • Je kunt het midden opendraaien en er verkoelende ijsblokjes in doen;
 • Het is ook mogelijk om het bovenste gedeelte als beker te gebruiken en deze kan je dan ook prima neerzetten.

Let wel op als je specifiek naar een waterfles voor de fitness aan het zoeken bent, kun je beter iets groter formaat kopen die nog steviger zijn en gemakkelijk te gebruiken in de gym of tijdens sporten. Zoek je Top 5 bidons voor tijdens het sporten? Kijk dan hier op voor goedkoop deals bol.com.

Waarom een waterfles?

Beste waterfles kopen 800x350px

Een waterfles is niets meer of minder dan een draagbare fles die je kunt hergebruiken voor je water. Ook wel als een drinkfles te gebruiken. Wat bedoel ik met waterfles? Dit zijn waterflessen die zijn geoptimaliseerd om te zorgen dat jij tijdens de zomer of op kantoor toch  genoeg vocht tot je neemt dagelijks.

Daarbij heeft Dopper ook een extra foundation gemaakt om het plastic afvalsoep te reduceren per aankoop die jij doet van hun flessen. Dit lijkt misschien als water naar de zee dragen, maar elk stapje is een gigantische sprong voorwaarts voor onze oceanen!

Hoe drink ik voldoende water?

8 glazen water per dag. Je lichaam heeft per dag gemiddeld 30 ml water per kilogram lichaamsgewicht nodig. makkelijker gezegd neer op 8 a 10 glazen water per dag (2 liter).

Je weet mogelijk wel dat je lichaam voor 70% uit water bestaat. Door het drinken van water houd je je lichaam in balans. Daarnaast blijft je bloeddruk en lichaamstemperatuur hierdoor makkelijker stabiel wanneer je dus voldoende water drinkt.

Zo voer je hiermee gewoon de afvalstoffen uit je lichaam af. Wanneer afvalstoffen niet goed weg kunnen, vergroot je de kans op overgewicht, obesitas, nierstenen, vermoeidheid en een mogelijk ook hoge bloeddruk.

Het drinken van water is dus belangrijk van levensbelang. Wanneer je besluit om tijdens het afvallen voldoende te drinken, ervaar je een hele hoop extra voordelen!

Te weinig water drinken vermoeidheid

Je kunt wel zeggen eigenlijk elke waterfles eenvoudig gebruikt kan worden als drinkfles. Niets is zo vervelend als je steeds je glas moet bijvullen of die stekende hoofdpijn krijgt of continue trek blijft houden want  je droogt jezelf uit zonder een goede waterfles binnen handbereik.

Water drinken is echt belangrijk voor ons lichaam, dat staat vast. De lijst met klachten door te weining aan water is lang. “Slapeloosheid, vermoeidheid of hoofdpijn. Deze klachten zijn mogelijk allemaal verbonden zijn aan het drinken van te weinig water”, zegt Stephan Bakker die zich als nefroloog van het UMCG heeft gespecialiseerd in nieren van RTL nieuws.

Te weinig drinken zorgt ook voor een verhoogde kans op een blaasontsteking, nierstenen, spierzwakte en ga zo maar door.

Ik moest vroeger erg lange afstanden met de fiets, metro, bus en trein reizen dus meer dan 2,5 uur zitten van huis naar werk, toen zat ik in het begin regelmatig zonder een water als ik erg dorstig was. Koop je snel al weer frisdrank of betaal je de hoofdprijs voor 250 ml water.

Dankzij mijn flitsende waterfles heeft dit echt het verschil gemaakt. Maar er zijn zo veel verschillende soorten en maten van waterflessen tegenwoordig.

Je kunt snel een miskoop maken met een kleine en (te) compacte waterfles met een te kleine inhoud die één of twee keer blijft bijvullen. Hierin had ik zelf te snel maar ‘even’ een waterfles gekocht. De grotere drinkfles hebben al echt snel een stuk grotere inhoud. Hoe gebruik je jouw waterfles?

Ik denk ongeveer om de 30 minuten per dag als het niet meer uren is op een dag  en als je deze steeds volledig moet bijvullen.

Verder in dit artikel zoomen we in op de beste waterflessen voor reizen, sport, werk en studie. Dus een eis is dat deze weinig ruimte innemen en compact genoeg zijn voor reizen, eenvoudig te bedienen zijn en voldoende inhoud moet hebben.

Maar het belangrijkste dat je van minimaal één volle inhoud ermee moet kunnen reizen, drinken en lopen zonder stress. Lees verder waar jij allemaal op moet letten met een aanschaf van een kwaliteit waterfles?

Waar moet je echt even opletten bij het aanschaffen

Nou, niet elke waterfles is daadwerkelijk van een goede kwaliteit. Vooral de minder bekende merken van waterflessen hebben vaker te weinig inhoud of slecht wasbaar, geen fijne drinkrand of lip en doen meer schade aan je dan je wilt.

Vaak komt de werkelijke afbeelding helemaal niet overheen, dus je kunt hem niet volledig gebruiken of je stop weer met de goede gewoonte. Deze kwaliteiten worden vaak een stuk beter benoemd dan dat de waterfles daadwerkelijk is.

Ook heeft een slechte en goedkope waterfles minder duurzaam of er wordt zelfs een schadelijke vorm van plastic gebruikt. Niet iets dat je 24/7 mee wilt hebben op de sport, werk of thuis en dagelijks wilt gebruiken toch?

Wat kun je allemaal met een waterfles?

Ik heb het hierboven al even benoemt dat de waterfles wel een goed maakt om dagelijks te gebruiken. Heeft het standaard een drinktuit en is het makkelijk wasbaar? Hieronder heb ik even een lijst gemaakt van meest voorkomende kwaliteit die je met een waterfles krijgt:

 • 100% vaatwasmachine bestendig
 • De beker is helemaal lekvrij
 • Drinken uit de geïntegreerde beker of gewoon zoals je uit een fles drinkt.
 • Goed uitgewerkt ontwerp
 • En meer…

Voor wie is deze waterfles geschikt?

Waterflessen zijn geschikt voor werkende, studenten, sporters of voor thuis gebruikers. Wil je graag op een voordelige manier meer halen uit je water? Dan is de waterfles een goede keuze.

Onthoud wel dat deze waterfles geen vervanging is voor je normale vocht consumptie. Het is een hulpmiddel om je te helpen als mobiele, compacte en handige waterfles. Het goed afstemmen van je wensen voor je koopt blijft belangrijk!

De beste waterfles voor jou?

Het bij elkaar zoeken van een goede waterfles lijst kan lastig zijn. Er zijn namelijk ontelbaar veel drinkflessen verkrijgbaar. De kans is groot dat ook jij de bomen door het bos niet meer ziet. Gelukkig heb je de moed nu niet opgegeven en ben je verder gaan zoeken naar iets dat bij jou past.

Ik heb namelijk de TOP 5 beste waterflessen voor je samengesteld. Ruim 4 jaar heb ik ervaring met het gebruik van waterflessen op werk, sport en tijdens het studeren. Ondertussen weet ik wat er wel en niet werkt.

Voordat ik de TOP 5 met je deel, leg ik je eerst uit waarom een waterfles nou eigenlijk belangrijk is. Ook lees je wie er allemaal gebruik van kan maken en of een waterfles echt werkt voor jou of niet?!

TOP 5 Beste waterflessen 2019

Ben je er klaar voor? Het is namelijk tijd om de TOP 5 beste waterflessen met je te delen. De waterflessen die ik met je deel zijn niet merkloos maar gewoon legaal en afkomstig van Nederlands grootste online webshops.

Tevens lees je honderden ervaringen van andere gebruikers. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Ik wens je veel plezier met het kiezen van jouw ideale waterfles!

1. Dopper Drinkfles – 450 ml – Sea Green

Doe je ogen eens dicht. Nee echt helemaal, heel even maar. Denk je dit eens in: het is een snikhete zomerdag, zo één die het zweet in de bilnaad doet lopen en waarvoor je je ziek hebt gemeld op je werk. Na uren in de plakkerige sprinter richting Zandvoort, sjok je met je allerlaatste krachten over het brandende zand naar zee. Vervolgens afkoelen in de zee. Dat heerlijk koude zeewater. Precies dát gevoel dat je krijgt, elke keer dat je uit deze Dopper drinkt!  Lees ook de 708 ervaringen van andere Dopper 450 ml gebruikers >>>

Voordelen:

 • 100% vaatwasmachine bestendig
 • Lekvrije waterfles
 • Duurzaam van gemaakt van BPA vrij kunstof
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Kopen van een Drinkfles Sea Green

 

Bestel Dopper Drinkfles 450 ml Sea Green voor 12,50,- bij bol.com >>>


2. Dopper Original drinkfles – 450 ml – Pink paradise

Dopper is een ijzersterk merk dat in vele huiskamers en op vele kantoren te vinden is. De betrouwbare waterflessen garandeert de beste ervaring en optimaal gebruiksgemak. Dopper zorgt er met haar producten voor dat je overal ter wereld het beste uit jezelf kunt halen. Geen probleem, deze waterfles biedt uitkomst. Lees hier 708 ervaringen van andere Dopper Original drinkfles 450 ml gebruikers >>>

Voordelen:

 • Voordelige koop
 • Lekvrije waterfles
 • Duurzaam van gemaakt van BPA vrij kunstof
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Waterfles aanbieding Pink paradise

Bestel Dopper Pink Paradise 450 ml €12,50 bij Bol.com >>>


3. Dopper Drinkfles – 800ml – Steel

Sterk, stoer, robuust, sexy: woorden schieten tekort bij het beschrijven van onze man van staal. De fles is zo geliefd dat fans er met stalen zenuwen voor in de virtuele rij hebben gestaan. Dat begrijpen wij, want deze Dopper is toch wel een industrieel meesterwerkje.  Lees hier 111 ervaringen Dopper drinkfles staal gebruikers >>>

Voordelen:

 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik

Waterfles kopen van staal

Bestel Dopper Drinkfles 800 ml Staal voor €24,50,- bij Bol.com  >>>


4. Contigo Swish Waterfles – AUTOSEAL – 500ml – Pink Peach

Ben jij op zoek naar een handige sterke waterfles voor jouw studie of werk? Fijn en mooie waterfles. Deze waterfles bevalt mij al jaren prima. De laatste tijd wordt het design in snel tempo volwassen. Je kunt met deze Contigo 500 ml autoseal alles doen wat je ook doet onder andere waterflessen! Lees hier 102 ervaringen van andere Contigo Swish Waterfles gebruikers >>>

Voordelen:

 • Fraai design
 • Veel voor weinig
 • 100% mors- & lekvrij

waterfles kopen pink peach

Bestel Contigo Swish Waterfles 500 ml voor 19,95,- bij Bol.com >>>


5. CamelBak Chute Mag Drinkfles – 600 ML – Antraciet

Dit is een mooie, handige waterfles. De slanke Chute®-fles van 0,6 liter is verbeterd met een magnetische bovenzijde die de dop eenvoudig opbergt. Drink daardoor onbelemmerd uit vernieuwde Chute® Mag terwijl een schuin mondstuk zorgt voor een hoge waterstroom zonder te klotsen of te morsen. Deze duurzame en lekvrije favoriet. Enorm krachtig in zijn soort! Bekijk hier ervaringen van andere Camelbak Chute Mag Drinkfles 600 ml gebruikers >>>

Voordelen:

 • Grote inhoud
 • Gladde drinktuit
 • Dubbele sluiting

waterfles kopen van 600 ml

Bestel CamelBak chute mag drinkfles 600 ml voor €15,95,- bij Bol.com >>>

Zijn de beste waterflessen echt goed?

De TOP 5 die ik met je deel zijn legaal en bevatten geen verboden plasticsoorten of grondstoffen.

Ik raad je aan om de gebruiksaanwijzing die op de verpakking staat op te volgen. Gebruik deze niet anders dan nodig is, dit versnelt namelijk niet de doelen die je wilt behalen.

Tot slot

De Beste waterflessen zijn ideaal om te gebruiken voor je dagelijkse vocht inname maar ook als je je intensief sport, werkt of studeert. De waterfles uit de TOP 5 werken gegarandeerd naar wens.

Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan onderaan in dit artikel. Ook lees je hier vragen en ervaringen van andere gebruikers.

Ik wens je succes en voor veel plezier met de beste waterfles van 2019!

2 gedachten over “Beste waterfles kopen? Deze moet Praktisch, Mooi & Duurzaam zijn!”

 1. Ik heb de Dopper voornamelijk aangeschaft omdat de beker lekvrij zou zijn: dit klopt. De beker lekt niet in een tas wanneer je deze goed dicht draait.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.