Gevulde paprika met mozzarella en gehakt? Paprika’s met een vulling van rundergehakt, fijngesneden kool, ui, kruiden en kaas zijn een heerlijke optie voor een speelse, gezonde, koolhydraatarme maaltijd.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Gevulde paprika met mozzarella en gehakt maken
Deze heerlijke rakkers uit de oven zijn altijd een feestje, leukste is dat jij de vulling zo kan maken dat je er echt van gaat genieten.
Wij hebben geprobeerd het zo gezond en koolhydraatarm te maken zonder dat je te veel smaak opoffert. Zelf vind ik het heerlijk om wat gebroken walnoten er doorheen te doen.
Hoe gezond is paprika?
Je wist al dat groente veel voordelen voor de gezondheid heeft en daarbij verlaagt het risico op chronische ziekten.
Maar paprika bevat naast vezels en voedingsstoffen maar heel weinig calorieën, wat natuurlijk perfect past in onze recepten mix.
Als je moet kiezen tussen de groene, gele ga dan vooral voor de rode paprika want deze bevat veel vitamine C.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor 8 porties
- 1 el olijfolie
- 400 gram kalkoenfilet, gesneden in kleine blokjes
- 450 gr rundergehakt
- Zout en peper (snufje)
- 1 rode ui, gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 300 gr witte kool, fijngesneden
- 2 tl gedroogde basilicum
- 2 tl gedroogde oregano
- 4 grote paprika’s, in de lengte doormidden gesneden (haal de stengel en zaden eruit)
- 90 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 40 gram geraspte mozzarella kaas
Zo maak je een gevulde paprika met mozzarella en gehakt
-
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie.
-
Verwarm de olijfolie in de grootste pan die je hebt. Bak dan de kalkoenfilet en het rundergehakt totdat het gaar is. Kruid het vlees met zout en peper en plaats het in een grote kom.
-
Snijd ondertussen een ui en de kool fijn.
-
Voeg wat olie toe aan de pan en bak de ui tot deze bruin begint te worden. Voeg dan de geperste knoflook en de kool toe en bak tot de kool gaar en lichtbruin is. zet het vuur dan uit.
-
Kruid het mengsel met gedroogde basilicum en oregano.
-
Voeg het koolmengsel bij het vlees en voeg als laatste de parmezaanse kaas en de helft van de mozzarella toe.
-
Snijd de paprika’s over de lengte en verwijder de stengel en zaadjes. Zorg dat de paprika zo heel mogelijk blijft, zodat deze de vulling mooi kan dragen.
-
Vul elke helft van de paprika met ⅛ van het mengsel, en druk dit goed aan met de onderkant van een lepel, tot deze volledig vol is.
-
Bestrooi de paprika’s met de andere helft van de mozzarella kaas.
-
Bak de paprika’s voor 50-60 min in de oven lekker gaar en krokant zodat de kaas lekker gaat smelten .
De voedingswaarden
Dit gerecht voor een gevulde paprika met mozzarella en gehakt is voldoende voor 8 porties. Voedingswaarden per eenpersoonsportie:
- Calorieën: 463 kcal
- Koolhydraten: 9 g
- Eiwitten: 45 g
- Vetten: 10 g
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?
Tosti met bloemkoolrijst
Super simpele zomerse ovenschotel
Recepten zien er lekker en simpel om te maken uit. Ga het uit proberen.
Super om te horen Rita! Ik ben benieuwd. Smakelijk alvast. kook groet Heiko