Koolhydraatarm dieet bijwerkingen? Hoe werkt het eigenlijk!

Koolhydraatarm dieet bijwerkingen? Ik ben nu 4,5 jaar verder met een koolhydraatarme levensstijl en heb al meerdere dieet mogen proberen, testen en ik denk dat het wel één van de gezondste manieren is om snel en blijvend af te vallen.

Maar in de vele bericht die ik krijg weet ik dat het voor vele in het begin wennen kan zijn, vooral lichamelijk. Het is echt per persoon sommige mensen ervaren wel wat ongemakken als ze beginnen met een koolhydraatarm dieet. Maar met welk dieet niet? Lees snel verder.

Dit artikel is er om je verder te informeren: over koolhydraatarm dieet. Hieronder lees je de meest belangrijke richtlijnen die jij moet weten als je start met een koolhydraatarm dieet, en vind je advies en tip hoe je dit dieet echt voor jou kunt laten werken.

TIP: ” Graag meer Koolhydraatarme recepten? Bekijk onze aanbieding voor 5 kookboeken voor het opbouwen van een fit lichaam! Check de kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken check de kortingspagina >>

Wat jij uiteindelijk wilt is een daadwerkelijke omslag maken naar een koolhydraatarme leefstijl. Met de Vega Chef hoef jij 30 dagen lang niet meer na te denken over wat je kunt eten. Hoe je  maaltijden en dagmenu’s zijn dit is allemaal voor jou uitgewerkt.

Hoe werkt koolhydraatarm (dieet) precies? 

Zoals ik ook in de video die ik ook in dit artikel hebt verwerkt is de basis eigelijk vrij eenvoudig. Je gaat je inname van koolhydraten beperken tot rond de 100 g per dag. Daarbij leg jij je toe op een innamen van rond de 1500-1700 calorieën per dag. Als wij over eiwitten praten dit zijn de bouwstenen in je lichaam en spieren hierin ligt het op 130 max per dag en de gezonde vetten van 80 tot 130 gram.

Op deze manier is de juiste balans bereikt zodat jij naar je gewenste gewicht gaat. Je gaat ziet dat op sommige dagen de hoeveelheid aan voedingswaardes (calorieën, vetten, eiwitten) wat hoger of lager liggen maar dat is geen probleem. Het is in de balans hierin dat ons extra vet voor de moeilijke en wintermaanden aangesproken wordt en omgezet kan worden door ons eigen lichaam tot energie (verbranding).

Dan kom je snel al op een constante bloedsuikerspiegel en kan je lichaam weer genezen van binnen en buiten en als gevolg ga je afvallen. Zonder te diep te duiken en de complexe processen die allemaal spelen komt het hier wel op neer.

Ik heb geprobeerd om de avondmaaltijden zo afwisselend mogelijk te maken al moet hierin ook weer niet te veel variatie zijn anders wordt het een dure grap dat koolhydraatarm dieet. Nieuwe gerechten maken kost ook weer extra tijd en energie. Vandaar dat vaak vele ontbijt, tussendoortjes en lunch vaker wordt herhaald.

Koolhydraatarme balans

Koolhydraatarm dieet bijwerkingen voeding 800x350px

Zorg dat je geen maaltijden gaat overslaan want dan raakt juist die balans…uitbalans. 😉 vaak hoor ik ook dat mensen een dieet niet kunnen volhouden.

Dit is omdat mensen hun lichaam gewoon te kort doen en te weinig eten, hier komt ook dat mega honger gevoel vandaan. Als je niet meer in balans bent en je doet je lichaam te kort grijp je zo weer naar ‘troep voedsel‘ en snelle koolhydraten. Wat dan weer om wordt gezet tot energie reserves (overtollig vet).

Hierin herkennen vele mensen zich wel als het jojo-effect wat vaak wordt gelinkt aan diëten. Daarom promoot ik liever ook geen dieet maar een koolhydraatarme levensstijl dat je jou op lange termijn in balans gaat brengen en een goede relatie met gezonde voedsel gaat krijgen. Want ik wil niet dat jij terug val krijgt en je lichaam te kort hebt gedaan.

Want ik hoor vaak van vele personal trainers die ook bloedtesten doen dat vele clienten een mineralen en vitamine te kort hebben opgebouwd. Dit verklaar ook vaak de lage energie en weinig puf. Wat weer resulteert in geen zin in koken hebben of een wandeling, nou je snapt het vast wel.

Leg met een 30 dagen menu en de juist kennis een goede basis voor de rest van je koolhydraatarme leefstijl!

Mag ik wisselen van dagen als ik koolhydraatarm eet?

Dit is een vraag die ik ook regelmatig hoor en zie terugkomen op diverse forums als het gaat om koolhydraatarm eten. Ik begrijp goed dat je soms even geen zin hebt in spruitjes, courgette of kip ovenschotels! Omdat de kinderen naar sport moeten of je hebt even geen zin om lang in de keuken te staan naar een lange dag werken.

Hiervoor kan je het beste een hele dag wissel uit een weekmenu zodat je wel de juiste balans krijgt van voedingswaardes. Belangrijkste het is jouw leven en het moet voor jou werken, dus maak het passend binnen jouw schema. Let wel dat de boodschappenlijstjes dan ook minder van toepassing zijn.

Ingrediënten die ik niet lust uit het koolhydraatarme menu

Als de bijwerkingen erg heftig zijn of na twee weken nog steeds aanhouden, raadpleeg dan je huisarts voor een gepaste oplossing. Begrijp ik ook en het is ook geen probleem. Als je geen zin hebt of gewoon echt geen magere kwark zoals ik.

Neem dan gerust een Griekse Yoghurt leer wel de labels te lezen en de voedingswaardes. Als je de voedingswaardes weet kun je het eenvoudig zelf inwisselen over aanpassen. Vooral in Nederland hebben wij het best goed voor elkaar als het om labels gaat alles staat erop en duidelijk vermeld hoeveel vetten, calorieën, koolhydraten etc.

Dus dit gaat jou zeker lukken bij de boodschappen doen.  Ook een tip die in het boek weer terugkom is het leren lezen van labels van je voeding. Je stop het uiteindelijk toch in je lichaam of dat van je geliefde, goed om te weten wat je nou precies eet toch? Als het dus vergelijkbare voedingswaardes heeft kun je het eenvoudig wisselen.

Ik wil wel maar ik heb een gezin?

Probeer je avondmaaltijden te ontzien van koolhydraat rijke producten zoals aardappelen, witte rijst of pasta. Ik en mijn vriendin zijn grote fan van zoete aardappels en deze staan ook weer hoog op het lijstje als het gaat om ‘goede’ koolhydraten.

Hoor het vaak dat het lastig is om te combineren met het gezin, maar het is eigenlijk helemaal niet moeilijk je breid gewoon de recepten van onze Koolhydraatarme Chef uit in porties zodat het passend is voor het gezin.

Je kunt er ook voorkiezen om voor je man als hij graag vlees eet gewoon zijn biefstuk of gehaktbal te maken. Of voor de kids de pasta of rijst erbij te doen maar zo hou je wel 80% van je maaltijd koolhydraatarm. Het is zeker even passen meten maar als je er aangewend bent zul je het niet meer merken. Zorg dat je niet denkt in problemen maar in mogelijkheden.

Koolhydraatarm eten is echt duur!

Als de bijwerkingen erg heftig zijn of na twee weken nog steeds aanhouden, raadpleeg dan je huisarts voor een gepaste oplossing. De menu’s die ik hebt gemaakt voor De Vega Chef zijn bijna allemaal merkloos maar soms geef ik suggesties voor bepaalde soort vegetarische of vleesvervangende producten.

Waarom? Nou deze zijn met al mijn vegetarische praktijkervaring in de keuken gewoon veel lekkerder en vaak niet veel duurder. Maar over het algemeen worden er geen merkproducten voorgeschreven en je kunt je boodschappen zo gek maken als ji jzelf wilt.

Producten zijn bij alle supermarkten te koop. Ik weet uit onze deelnemers dat ook vele Belgen hier meer uitdaging in hebben omdat helaas zover ik begrepen heb België achterloopt als het om vegetarisch producten gaat. Gelukkig komt er steeds meer beschikbaar en wordt vegetarisch steeds groter zowel in Nederland als de Benelux.

Ik hoop dat het artikel nuttig voor je was en je eens aan de slag gaat met mijn gratis Proefversie van de Vega Chef hieronder. Maar let wel op mochten de bijwerkingen heftig zijn of na twee weken aanhouden, eerste stap moet dan zijn om je huisarts te raadplegen voor een gepaste oplossing. Vaak heeft dit met medicatie of medische geschiedenis te maken of allergieën.

Veel succes met jouw koolhydraatarme reis naar de juiste balans!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.