Yoga voor beginners thuis: Hierin leer je de basisoefeningen van yoga!

De voordelen van yoga zijn niet te ontkennen: je wordt er leniger en sterker door, voorkomt er blessures mee en creëert er rust in je hoofd mee. Maar de drempel voor beginners is hoog. Als je je aanmeldt, is de kans groot dat je in een groep met ervaren yoga-studenten wordt geplaatst. In zo’n klas gaat alles veel te snel, en komen er allerlei intimiderende termen en houdingen voorbij.

TIP: ” Ontdek de nummer #1 Online Cursus voor Yoga Stap Voor Stap! Maak gebruik van onze mega kortingspagina: Check  hier de tijdelijke kortingspagina >>

Yoga voor beginners kun je daarom het beste thuis doen. Op deze pagina bekijken we een yogacursus voor mensen zoals jij, die op hun gemak deze sport en levensfilosofie willen leren.

De cursus Yoga Stap Voor Stap is door Nederlandse yogaleraren ontwikkeld en neemt je aan de hand mee, waardoor je een goede basiskennis van –en waardering voor– yoga krijgt.

Wat is Yoga Stap Voor Stap?

Wat is Yoga Stap Voor Stap

Yoga Stap Voor Stap is een online cursus die bestaat uit 9 lessen. Hierin leer je de basisoefeningen van yoga. Begeleid door een e-book met daarin de 25 belangrijkste yogahoudingen, leg je hiermee een stevig fundament onder jouw yoga-ambities.

De docenten leggen de geschiedenis van de yogafilosofie uit, vertellen welke voordelen yoga brengt, en laten variaties op yogaposes zien. Ook krijg je toegang tot bonusvideo’s en een toegewijde Facebook-community.

Wie zijn de makers van deze cursus?

Rolf van Baalen Happy With Yoga
Rolf van Baalen – Bron: Happy With Yoga

Deze cursus yoga voor beginners thuis is gemaakt door twee Nederlandse yogadocenten: Rolf en Melanie van Baalen. Al hebben ze meerdere docentopleidingen achter de rug, zij waren ooit óók beginners in yoga.

Rolf werd in het begin vooral aangetrokken door het fysieke aspect van yoga. Hij wilde meer kracht hebben, flexibeler worden en gezonder zijn.

Melanie ervoer meteen voordelen op mentaal vlak. “Yoga geeft mij geholpen om een hele stressvolle periode door te komen. Ik zat diep in de put,” schrijft ze op de verkooppagina van deze cursus. “De houdingen en ontspanningsoefeningen zorgen ervoor dat je stress uit je lichaam kunt werken en meer rust in je hoofd krijgt.”

Is yoga voor beginners geschikt?

Is yoga voor beginners geschikt

De makers van deze cursus waren zelf erg sceptisch toen ze, jaren geleden, in New York hun eerste yogales probeerden. Ze hadden het idee dat dit een zweverige filosofie was waarvoor je enorm lenig moest zijn. Maar die eerste les verraste hen en beviel dusdanig, dat ze in Nederland besloten door te gaan met yoga.

Het probleem was alleen dat ze instroomden in een klas met ervaren yogi’s. Daardoor hadden Melanie en Rolf het gevoel dat ze de basis oversloegen. Zoekend op internet konden ze geen yogacursus voor beginners vinden. Zo ontstond het idee voor deze cursus.

Uiteindelijk zijn Rolf en Melanie een yogadocenten-opleiding in Bali gaan volgen om die basis rustig uitgelegd te krijgen. Nu kunnen ze deze kennis overbrengen aan mensen zoals jij en ik, die weinig tot geen ervaring met yoga hebben en niet zomaar kunnen aanschuiven bij een les vol ervaren yogaleerlingen.

Voor wie is deze online cursus verder bedoeld?

Cursussen-Practice-Happy-With-Yoga
Cursussen Practice Bron: Happy With Yoga

Niet alleen de complete beginner zal veel aan deze cursus hebben. Ook wie al een tijdje met yoga bezig is, maar niet helemaal het idee heeft wat hij of zij aan het doen is, zal veel opsteken van Yoga Stap Voor Stap.

Deze cursus geeft je een stappenplan dat je in je eigen ritme kan volgen. In plaats van in een yogales met een snel pratende docent, zit je lekker thuis op je yogamat en kun je de videolessen in je eigen tempo volgen. Dat is ideaal als je geen zin hebt om naar een yogacentrum te gaan en mee te doen in een klas vol lenige, ervargen yogi’s.

Structuur en inhoud van deze cursus yoga voor beginners

Thuis kennismaken met yoga? Deze cursus maakt het mogelijk aan de hand van 9 rustig opgebouwde lessen. Vol geduld leggen Rolf en Melanie de basis van yoga uit en probeer je, rekening houdend met de grenzen van je eigen lichaam, verschillende houdingen uit.

In de basis bestaat deze cursus yoga voor beginners thuis uit 9 videolessen. Je leert correct te ademen, je bewegingen met je adem te synchroniseren, je doet ontspanningsoefeningen en je leert om consequent tijd te maken voor yoga.

Wat zeggen anderen?

Happy With Yoga Academy

De eerste reacties op deze cursus zijn binnen en ze zijn onverdeeld positief.

“De video’s zijn super en erg duidelijk,” zegt Fenny.

“Yoga en mindfulness hebben mijn leven veranderd,” schrijft Rick.

“Iedere ochtend sta ik op deyoga mat en doe mijn oefeningen met daarna een meditatiesessie. Het voelt zo fijn om zonder stress je dag te beginnen.” schrijft Marijke.

Wat zijn de voordelen van Mindfulness voor het Dagelijkse Leven?

  • Maak in je eigen tempo kennis met yoga
  • Volg de lessen op je laptop, tablet of mobieltje
  • Inclusief toegang tot enthousiaste yoga-community (Facebook)

Hoe is de prijs-kwaliteitverhouding?

Deze cursus yoga voor beginners kost € 59. Je krijgt daarvoor 9 yogalessen die je zo vaak kunt volgen als je wilt. In de gemiddelde yogastudio betaal je zo’n € 10 euro per les, maar bij Yoga Stap voor Stap kosten de lessen maar € 5,90 per stuk.

Er zit ook bonusmateriaal bij deze cursus, zoals video’s over de juiste ademhaling en over het herkennen van je eigen grenzen.

Eindoordeel: aanrader of niet?

Eindoordeel aanrader of niet

Toegegeven, voor veel mensen is € 59 een flink bedrag, dat ze niet zomaar uitgeven. Maar geloof me als ik zeg dat je waar voor je geld krijgt. Want minder dan zes euro voor een yogales, waarbij niet gehaast maar vooral geduldig wordt onderwezen, is een no-brainer.

En eigenlijk moet je dit niet als een uitgave zien, maar als een investering in jezelf. Een investering die zich terugbetaalt in gezondheid, rust, ontspanning, zelfvertrouwen, en levensgeluk. Samengevat: dit is een echte aanrader!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.