Recept voor gevulde paprika vegetarisch? Met heerlijke vulling van feta en sinaasappelschil!

Recept voor gevulde paprika vegetarisch? Met heerlijke vulling van feta en sinaasappelschil!

Als je op zoek bent naar een recept voor gevulde paprika welke geschikt is als een echt vegetarisch gerecht, dan hoef je met dit heerlijke recept niet meer verder te zoeken. Hoewel de combinatie van feta en paprika al heel lekker is, zorgt de sinaasappelschil voor een heerlijk frisse en verrassende smaak. Een gevulde paprika kun je als je vegetarisch bent op veel manieren vullen.

Handige Tip: ”Inspiratie nodig voor koolhydraatarm eten? Mijn Koolhydraatarm 30-dagen programma staat boordevol lekkere recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor!”

Recept voor gevulde paprika met vegetarische vulling

Met dit vegetarische recept voor gevulde paprika’s met feta heb je er zeker weer een nieuwe liefde bij. Daarnaast bevat dit recept weinig calorieën en past dit heerlijke gerechtje dus prima in een verantwoord én vegetarisch eetpatroon. Zelf gevulde paprika’s maken als vegetarische borrelhapje of voorgerecht is niet moeilijk en binnen een handomdraai gemaakt. Ook mensen die niet vegetarisch zijn zullen dit recept voor gevulde paprika met witte kaas en koriander super lekker vinden.

gevulde paprika vegetarische met sinaasappel 800x350px

Wat is de voedingswaarde voor dit vegetarische recept voor gevulde paprika?

Dit heerlijke tussendoortje, voorgerecht of borrelhapje past in een verantwoord eetpatroon omdat het weinig calorieën bevat. Daarnaast zitten paprika’s vol met essentiële voedingsstoffen voor ons lichaam en zijn ze bovendien ook nog eens heel lekker. Dit recept voor gevulde paprika vegetarisch is voldoende voor 6 personen. De voedingswaarden zijn berekend per portie:

Calorieën: 65
Vetten: 5
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 1

Deze ingrediënten heb je nodig:

6 kleine paprika’s
100 gram feta
1 sinaasappel
15 gram koriander (vers)
1 eetlepel pijnboompitten
½ theelepel korianderpoeder

Zo maak je zelf dit vegetarisch gevulde paprika recept met feta en koriander:

1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
2. Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten en de steel.
3. Was de sinaasappel en rasp de schil boven een kom. De helft van de sinaasappel is voldoende.
4. Snij de koriander fijn maar hou ongeveer 6 blaadjes over voor de garnering.
5. Breek de feta in kleine stukjes in de kom met sinaasappelschil en voeg daar ook de fijngesneden koriander, pijnboompitten, peper en het korianderpoeder aan toe.
6. Schep het mengsel goed door elkaar en vul de halve paprika’s hiermee. Leg ze hierna op een bakplaat met bakpapier en bak ze in ongeveer 10 minuten lekker gaar.
7. Serveer de gevulde paprika’s met een blaadje koriander. Eet smakelijk!

Afvallen met het Koolhydraatarm Dagmenu

Klik op de afbeelding en Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.