Koolhydraatarme linzen en gemengde groenten? Heerlijk en erg gezond!

Koolhydraatarme linzen en gemengde groenten? Heerlijk en erg gezond!

Zoek jij een recept voor in de wokpan met linzen en gemengde groenten? Dan mag je koolhydraatarme linzen uit de pan als diner écht niet vergeten. Vooral als je heel gek bent op gemengde groenten en knoflook, dan mag je dit recept niet ontbreken in je weekmenu.

TIP: ”Wil je een koolhydraatarm dieet volgen? De club weekmenu’s zijn makkelijk en snel te bereiden!” Probeer hem nu de eerste maand voor maar 1 euro! >>

Gezonde koolhydraatarme linzen en gemengde groenten

Dit recept is en snel te maken en ook nog eens 100% vegetarisch. Een rode paprika of een rode uit uit de natuur zit boordevol met gezonde vitamines A, B6, C en calcium voor ons lichaam. Je krijgt van ons alleen de gezonde versie van koolhydraatarm linzen met gemengde groeten gerecht en die kun je gewoon eenvoudig zelf maken!

Koolhydraatarm linzen en gemengde groenten en honing

De groene linzen moeten wel eerst worden geweekt. Maar als je weinig tijd hebt, kun je ook rode spliterwten in dit gerecht verwerken.  Je mag altijd zelf ook creatief bezig gaan en andere lekkere Ingrediënten gebruiken. Je kunt met deze roerbak schotel alle kanten op, want allerlei soorten groenten zijn geschikt, zoals courgettes en wortels zoals pastinaak.

Koolhydraatarme linzen 800x350px

Wat is de voedingswaarde van dit recept voor linzen en gemengde groenten?

Als je aan paddestoelen met kaas denkt, dan denk je misschien aan een heleboel koolhydraten maar dat is met dit recept zeker niet. Het is juist daarom dat dit recept zo goed past in een koolhydraatarm weekmenu. Dit recept is voldoende voor 4 persoon. Met een bereidingstijd van 40 – 45 minuten.

Aantal calorieën: 386
Vetten: 23 g
Eiwitten: 12 g
Koolhydraten: 13 g
Suikers: 16 g

Deze ingrediënten heb je nodig voor een linzen en gemengde groenten:

150 groene linzen (of rode spliterwten)
60 g grasboter
2 teentjes knoflook, geperst
2 el olijfolie
1 el ciderazijn
1 rode ui, in 8 stukken
50 g knapperige mini maïskolfjes , overlangs doorgesneden
1 gele paprika en 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in reepjes
50 g sperziebonen, gehalveerd
1,25 dl groentebouillon
2 el honing
peper en zout

TIP: Knapperig koolhydraatarm brood, om erbij te serveren

Zo maak je zelf een Koolhydraatarm linzen en gemengde groenten:

1. Week de linzen 25 minuten in koud water. Breng het water aan de kook, zet het vuur lager en laat het geheel 15 minuten pruttelen. Laat de linzen uitlekken
2. Voeg 1 eetlepel van de boter, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel van de olie en 1 eetlepel van de azijn toe aan de linzen en roer het geheel goed door elkaar.
3. Smelt de rest van de boter in een koekenpan en roerbak de ui, de maiskolfjes, de paprika en de bonen 3-4 minuten.
4. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Kook het ongeveer 10 minuten, of tot het kookvocht verdampt.
5. Voeg de honing en peper en zout naar smaak toe. Roer het linzenmengsel erdoor en verwarm het geheel nog 1 minuut. Verdeel de linzen-groenteschotel over warme borden en serveer er een knapperig koolhydraatarm brood bij.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.