Bakbanaan maken? Heerlijk, snel en lekker!

Bakbanaan maken? Heerlijk, snel en lekker!

Ben jij ook gek op gebakken banaan? Bijzonder heerlijke combo rijpe bananen en citroensap samen is altijd smullen geblazen maar dit gerecht is ook verantwoord voor jou. Daarnaast smaakt dit recept heerlijk en is het ook nog eens low-carb te bereiden door gebruik van olijfolie en bakpoeder.

TIP: ”Wil je een koolhydraatarm dieet volgen? De recepten zijn makkelijk en snel te bereiden!” Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>

Bakbanaan

Dit gerecht bestaat uit eigen gemaakte gebakken banaan, veel lekker en gezonder om zelf te maken dan uit de supermarkt. Scheelt ook weer in de portemonnee met broccoli, verse tijm en ook erg lekker met een beetje citroensap erbij. Dit gerecht is lekker bij een avondrecht of als dessert.

Ingrediënten

2 rijpe bananen (voor het lekkerste resultaat kun je ook echte bakbananen kopen)
50 g patentbloem
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl citroensap
2 tl suiker voorkeur voor riet suiker
zout
plantaardige olie, voor het frituren
80 ml siroop naar eigen voorkeur

Extra tip: voor extra smaak heerlijk om een snufje kaneelpoeder er overheen te doen!

Bereidingswijze voor deze bakbanaan

1. Pel de bananen en snijd elke banaan in vier stukken. Heb je bakbananen? Moet je deze eerst even koken tot ze zacht en gaar zijn.
2. Meng het bloem, bakpoeder in een kom. Roer nu het citroensap, rietsuiker, zout, en 5 eetlepels water door elkaar en roer dit samen door het bloem. Voeg nog wat water toe als het beslag te dik lijkt.
3. Verhit nu in een wok hoeveelheid plantaardige olie op hoog vuur. Wentel de stukken banaan door het beslag en frituur deze in de wok. Moment dat goudbruin wordt is het tijd om te draaien. Laat het even uitlekken op keukenpapier.
4. Leg de bakbananen op een bordje en doe er een snufje kaneelpoeder overheen en beetje stroop naar keuze. Smullen!

Tip: je kunt de bakbananen ook platdrukken en deze frituren als een soort aardappelschijfjes erg lekker met beetje grof zout en chilisaus.

Voedingswaarden

Dit recept voor koolhydraatarme bakbanaan en citroensap is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 162
Koolhydraten: 14 g
Eiwitten: 7 g
Vetten: 7 g

Koolhydraatarme Tip: als je het systeem volgt ga je daadwerkelijk vet verbranden in 14 dagen probeer het 30 dagen menu >>

Ik heb een heerlijk Gratis weekmenu voor je samengesteld!

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.