Vegetarische erwtensoep maken? Met dit recept lukt het gegarandeerd

Vegetarische erwtensoep maken? Met dit recept lukt het gegarandeerd

Erwtensoep heerlijke Hollandse soep! Maar niet alleen voor in de winter. Dit is een verrukkelijke en verkwikkende (zomer)soep die ook gekoeld heerlijk smaakt. Deze soep heeft een fris en gezond groen tintje.

Besteed niet veel tijd in de keuken en je hebt toch trek in een heerlijke stevige soep. Deze verse erwtensoep heb je klaar binnen 15 tot 25 minuten!

TIP: ”Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden! Daarnaast val je gemiddeld 2 kg per week af!”.  Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>>

Vegetarische erwtensoep

Deze soep is echt geweldig als je weer zin hebt in stevige erwtensoep en mogelijk vrienden op bezoek krijgt. De gezonde soep die wilt maken met toch die authentieke smaak en pit. Dit soep zit boordevol erwten, aardappels en een takje munt en als erbij een heerlijke romige volle Griekse yoghurt.

In de Nederlandse keuken wordt deze soep al veel gemaakt tijdens de koude winterdagen. Heerlijke warm en vol gevoel van deze stevige en heerlijke groene erwten en beetje gemberwortel voor pit. Maar hoe gezond is deze oer-Hollandse soep eigenlijk? Wist je dat de erwten eigelijk uit Japan komt?

erwten 800x350px

Is een vegetarische erwtensoep gezond?

De erwten in de soep geven niet alleen die mooie groene kleur maar zijn namelijk ook erg gezond.

De erwten zijn zeer gelijk matig verdeeld in vitamines wat je niet verwacht van een peulvrucht. Zo is bij veel verschillende groenten een paar vitamines die er echt volledig uit springen in kwantiteit. Maar de erwten is het allemaal prachtig verdeeld,  het is ook geen groente maar het valt onder een peulvrucht zoals al benoemd. Bijna net zoals bij supplementen heeft de peul een uitgebalanceerde samenstelling als het gaat om de vitaminen mix. Er zit relatief het meeste vitamine K in. Deze vitamine K zorgt voor een goede botgezondheid en gezonde vaten.

Zo pak je met 300 Gram erwtjes is al genoeg voor de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vitamine K. Maar dat zul je niet snel halen, of je moet gewoon even twee komen vegetarische erwtensoep nemen. Je pakt sowieso relatief iets meer vitamine C mee in de soep. Vitamine A, B1, B2, B3, B6, B11 en E zitten ook in grote hoeveelheden in deze gezonde peulvruchtje.

Maar in alles zit ook de mineralen. Zoals Kalium, fosfor, zink, magnesium, koper en ijzer zitten er in de groene erwt.

De voedingswaarden van vegetarische erwtensoep

Kok niveau: beginner
Bereidingstijd: 20/25 minuten

Laten we starten! De voedingswaarden van dit recept is gebaseerd op 6 personen. Je kunt altijd meer ingrediënten gebruiken mocht je met meerdere personen zijn.

Aantal calorieën: 208 g
Eiwitten: 10 g
Koolhydraten: 26 g
Suikers: 9 g
Vet: 7 g
Verzadigd vet: 2 g

Wat heb je nodig?

2 el olijfolie of grasboter
Twee rode uien, gesnipperd
225 g aardappels, grof gehakt
2 teentjes knoflook
2,5 cm, gemberwortel, fijngehakt
1 tl gemalen komijn
1 el bloem (om te verdikken)
9 dl groentebouillon
500 g diepvrieserwten en het liefste verse
2-3 el fijngehakte munt
zout en peper
1,5 gezeefde Griekse yoghurt, en wat extra erbij te serveren
1/2 tl maiszetmeel
3 dl melk

Lekker om erbij te doen zijn fijne gehakte munt en knoflookcroutons.

Hoe maak je koolhydraatarm vegetarische erwtensoep?

1. Verhit de olie of de geklaarde boter in een pan, voeg de uien en de aardappels toe en bak het geheel al roerend 3 minuten op een laag vuur, tot de ui glazig is.

2. Roer de knoflook, de gember, de koriander, de komijn en de bloem erdoor en bak het geheel al roerend nog 1 minuut.

3. Voeg de groentebouillon, de erwten en de helft van de munt toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep afgedekt 15 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

4. Mix de soep met een staafmixer, zelf vind ik het wat steviger het lekkerste. Schenk het mengsel weer terug in de pan en breng het op smaak met peper en zout. Roer de yoghurt en het maiszetmeel tot een gladde pasta en roer deze door de soep.

5. Voeg de melk toe en breng de soep al roerend bijna aan de kook. Laat de soep nog 2 minuten heel zachtjes pruttelen. Garneer de soep met de rest van de munt en wat yoghurt en serveer hem meteen.

Daarnaast zorgen de hoeveelheid eiwitten dat je lichaam gezond en bescherm blijft en je juist afvalt in vetmassa. Het koolhydraatarm dieet is op dit moment het meest effectieve dieet wanneer je graag net die paar kilo’s wilt afvallen!

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Wil je graag meer gezonde koolhydraatarme recepten, dan raad ik je het Koolhydraatarm Weekmenu aan. Dit programma bevat complete dagmenu’s met ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. De Recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden.

Het voordeel van het Koolhydraatarm Weekmenu is dat je anders gaat eten en niet minder! Geen honger lijden dus!!

Daarnaast kun je het Koolhydraatarm Weekmenu met 100% afslank garantie gebruiken. Val je namelijk niet af, krijg je gewoon je geld terug. >> Open hier het Koolhydraatarm WeekmenuKoolhydraatarm tomatensoep

Laat even bericht achter wat jij van deze courgettesoep recept vindt?

Ik vond het tof om deze heerlijke Koolhydraatarme courgettesoep met je te delen. Ook ben je veel meer te weten gekomen over eieren en eiwitten en andere tips!

Laat je mij weten wat je van dit recept vindt? Dat waardeer ik echt enorm en heb je nog suggesties? Laat dan even een reactie achter!

* Let op: jouw email wordt niet getoond bij het achterlaten van een comment of suggestie

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.