Groene curry maken? Heerlijk met kokos en snel klaar!

Groene curry maken? Heerlijk met kokos en snel klaar!

 Groene curry maken maken? Heerlijk met kokos en snel! ? Deze lekkere zachte curry smaak ruikt heerlijk door de toevoeging van kokos en kruiden. Lekker met geroosterd naanbrood. Zet je in no-time een heerlijke curryschotel klaar. Bereidingstijd is ca. 45 min. 

TIP: ”Wil je een koolhydraatarm dieet volgen? Kies dan voor het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn makkelijk en snel te bereiden en je valt gemiddeld 2 kg per week af!”.  Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>

Groene curry

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine, blokjes van 2 cm
  • 2 el zout
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 verse groene Spaanse peper, zaadjes eruit voor minder pit
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tl garam masala
  • 8 peulen
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el tomatenpuree
  • 7 dl groentebouillon, kip kan ook voor andere smaak
  • 1 el citroensap
  • 225 g zoete aardappels, in blokjes
  • 225 g bloemkool, roosjes
  • 225 g diepvrieserwten
  • 1,5 dl kokosmelk
  • Snufje zout en peper
  • Gedroogde kokos als garnering
  • Naanbrood, extra smaak? Insmeren met geperste knoflook

Ook lekker: Verwen jezelf met de beste verkozen koolhydraatarme Chocolade snack van 2019 >>

Bereidingswijze

  1. Doe de blokjes aubergine in lagen in een kom en strooi op elke laag een snufje zout en peper. Laat de aubergine 30 min inweken.
  2. Spel nu de blokjes aubergine af onder de koude kraan en dep deze met een keukenpapier.
  3. Verhit de wokpan met olijfolie en fruit de geperste knoflook, chilipeper, gember, rode ui, en de specerijen 4 a 5 min op middelhoog vuur tot het een beetje zacht wordt.
  4. Voeg de tomatenpuree, bouillon, citroensap, zoete aardappels, bloemkool toe en schep alles rustig om. Breng het geheel an de kook en zet het vuur nu iets lager en laat ongeveer 15 min zacht door koken.
  5. Voeg nu de aubergine, peulen, erwten, kokosmelk en zout en peper toe. Breng het geheel weer even aan de kook en laat het zonder deksel lekker pruttelen voor 10 min.
  6. Schep de groente in een warme schaap. Ik vind heerlijk om er extra gedroogde kokos overheen te strooien en serveer het naanbrood erbij. Smullen!

De voedingswaarde

Deze mooie curry is voldoende voor 6 personen. De voedingswaarde is berekend per eenpersoonsportie:

  • Calorieën: 159 kcal
  • Koolhydraten: 15 g
  • Eiwitten: 8 g
  • Vetten: 6 g

Gezonde leefgewoontes zijn belangrijk. Het gaat hierbij niet alleen om goede voeding, maar ook om voldoende beweging en een gezonde mindset, het is het hele plaatje dat telt.

Koolhydraatarme Tip: als je het systeem volgt ga je daadwerkelijk vet verbranden in 14 dagen probeer het 30 dagen menu >>

BGreat heeft een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

koolhydraatarme pudding

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.