Categorieën
Avondeten Koolhydraatarme recepten

Kip piri piri recept? Eenvoudig, lekker en je gaat echt smullen vanavond!

Kip piri piri recept? Wat is er nou lekkerder dan een kip die heerlijk heeft kunnen marineren in een milde pittige paprikasaus met ui en knoflook? Die je vervolgens heerlijk met bloemkoolrijst of extra groente kan op smullen.

Wij vinden dit altijd het hoogte punt van de week als ik weer eens Kip piri piri ga maken. Daarbij is het ook een heel mooi budget recept. Paprikasaus met veel smaak! Laten we starten.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet Verbranden en een Plattere Buik Krijgen? Verlies 2 kilo per week! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Hoe kan je jouw kip nog lekkerder maken? Met dit recept gaat het zeker lukken. Ik voeg een aantal heerlijke ingrediënten toe die dit recept nog lekkerder maken, of dit nou echt traditioneel is geen idee maar het smaakt heerlijk. Iedereen is er gek op!

Mocht je het meer traditioneel willen maken kun je prima bloemkoolrijst vervangen met zilvervliesrijst of kruimige kookaardappelen of zoete aardappelen. Ik voeg zelf soms ook pastinaak toe inplaats van bloemkoolrijst.

Dan past dit gerecht wel degelijk in een koolhydraatarme levensstijl.

Kip piri piri recept maken?

Kip piri piri recept maken

Mijn vriendin vind het heerlijk om Kip piri piri te combineren met pasta haha. Ik heb het ook niet bedacht maar het smaakt prima met deze pasta die ik gisteren voor je heb gemaakt. Bekijk hier het hele recept voor Pasta met broccoli en walnoten.

Ingrediënten

  • 620 g Scharrel kipdrumsticks gekruid
  • 500 g bloemkoolrijst
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 rode punt paprika
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3/4 knoflook, geperst
  • 250 g kastanje champignons
  • 2 rode ui, gesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 1 el oregano
  • 1 tl sambal manis
  • 2 el gerookte milde paprika poeder
  • Snufje zwarte peper
  • Extra tip: 50 ml zoete rode wijn, fruitig en soepel

Bereidingswijze voor de Zelf koolhydraatarm brood bakken

  1. Snijd eerst de uien, paprika, champignons in stukjes op een handige snijplank. Vervolgens zet je de hapjespan op het vuur met een beetje olijfolie.
  2. Als deze lekker warm is geworden voeg je een deel van de ui toe en alle knoflook geperst toe. Even fruiten daarna de kip erin even een lekker krokant velletje bakken. Vervolgens voeg je de overige ui, sambal, gerookte paprikapoeder, blikje tomatenblokjes, snufje zwarte peper, oregano toe en nog beetje olijfolie en laat het lekker sudderen met een deksel op voor 15 tot 20 minuten in de pan.
  3. Kook of wok de bloemkoolrijst gaar met een beetje olijfolie zoals de verpakking aangeeft en voeg deze apart toe bij de Kip piri piri.
  4. Als de kip lekker geurt en de smaken zijn er goed ingetrokken kun je kip serveren samen met de bloemkoolrijst. Makkelijkste is in diepe borden maar vergeet de servetten niet. Dit wordt smullen!

Tip:
Je kunt tijdens het maken van de paprikasaus ook een paar lepels Griekse yoghurt toevoegen voor die gezonde vetten en het nog meer body te geven. Dit maakt dat het meer curry vorm krijgt.  Allemaal erg lekker!

Dit recept is ongeveer goed voor een grote pan met groente en verse pasta dus voldoende voor 2/3 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 620
Koolhydraten: 4 g
Eiwitten: 32 g
Vetten: 54 g

Probeer ook eens dit recept: Koolhydraatarme linzen en gemengde groenten

2 reacties op “Kip piri piri recept? Eenvoudig, lekker en je gaat echt smullen vanavond!”

Ah, wat goed om te horen Marleen!Ik probeer inderdaad wekelijks nieuwe recepten toe te sturen. 😀

Vrolijke kookgroet,
Heiko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.