Categorieën
Avondeten Koolhydraatarme recepten

Ovenschotel met broccoli en gerookte zalm? Even groente koken en hup, de oven in!

Ovenschotel met broccoli en gerookte zalm? Vind je broccoli ook zo lekker? Tijd om eens wat nieuws te proberen met deze saus van heks’nkaas? Heb jij het mogelijk al eens al beleg gehad? Het is heerlijk fris met prei en citroen achtige smaak en toch ook romig iets wat je eens geproefd moet hebben. Zo ook deze koolhydraatarme ovenschotel.

Deze lekkere schotel met heks’nkaas, verse bieslook, zalm en eieren is eenvoudig om te maken. Want je hebt alleen een oven nodig ven een beetje geduld. Broccoli is een superfood en dat zit er ook hoofdzakelijk in voor die extra vitamines en mineralen. Deze ingrediënten samen is echt smullen geblazen. Laten we beginnen!

Ovenschotel met broccoli en gerookte zalm

 

Ik heb tijdens de feestdagen heks’nkaas ontdekt en jongens wat is dit een lekkere smeerkaas op beleg. Ik was ook benieuwd aangezien ik vaak schotels maak met roomkaas of deze heks’nkaas ook een interessant ingrediënten was voor mijn nieuwe ovenschotel met broccoli en zalm.  Ik kan je vertellen dat het echt smullen was! Vooral als  je eens iets anders wil proberen maar het kan ook prima met de bekende roomkaas.

Het is maar net waar je zin in hebt! Met genoeg broccoli en zoet aardappel erin kun je er lekker koolhydraatarm van genieten. Je kunt het met kruimige aardappelen doen of met pastinaak om het nog gezonder te maken.

Even wat nieuws? Deze ovenschotel eenvoudig en lekker. Wil je mij verder helpen? Plaats dan onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of de ingrediënten, bedankt.

Ingrediënten ovenschotel met broccoli en gerookte zalm (3 personen)

500 g broccoli
55 g heks’nkaas origineel
5 gekookte zoete aardappelen
2 eieren
150 g gerookte zalm, stukjes gesneden
2 g klontje roomboter
60 g  versgeraspte 48+ oude kaas,
2 el Griekse yoghurt
8 stukjes bieslook, fijngehakt
ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter
zout en peper naar smaak
Optioneel: als je minder fan bent van chilipoeder kun je ook milde paprikapoeder gebruiken.

Bereidingswijze voor ovenschotel met broccoli en zalm

  1. Snijd eerst de broccoli in roosjes en doe deze in een pan met kokend water. Kook de zoete aardappelen apart want deze moet vaak wat langer koken ongeveer 20 a 30 min.
  2. Zet de oven alvast op 185 graden. Snijd de gerookte zalm alvast in stukjes. Mix de geraspte kaas samen met de heks’nkaas, fijngeknipte bieslook door de Griekse Yoghurt in een hoge beker. Smeer de ovenschaal in met wat olijfolie en veeg dit goed uit.
  3. Verdeel de zoete aardappel partjes over de bodem van de ovenschaal. Stamp de zoete aardappelen fijn in de ovenschaal met wat extra olijfolie, fijn gesneden zalm in stukjes verdelen eroverheen, giet hierop beetje van het kaasmengsel, leg vervolgens de broccoli er bovenop en giet hier het restant kaassaus overheen. Verdeel deze saus netjes over de hele schotel met de bolle kant van een lepel. Strooi als laatste nog wat extra kaas over de ovenschotel heen voor wat extra pit nog een beetje zwarte peper erbij.
  4. Als laatste de ovenschaal 20 tot 30 minuten in de oven zetten, als de bovenkant lekker goudbruin en knapperig is geworden is het klaar. Smullen!
    KHA Tip: wil je het een andere smaak geven? Ook lekker om met gehakt te werken inplaats van kip!

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor ovenschotel met broccoli en gerookte zalm te maken is voldoende voor 3 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 465
Koolhydraten: 38 g
Eiwitten: 25 g
Vetten: 17 g

Wil je graag meer koolhydraatarme avondeten recepten van mij proberen? Klik hier!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op koken! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mij lekker fit en heb ik genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

Click here to subscribe

Heb je vragen over dit recept of weekmenu laat dan hieronder een reactie achter. Ik help je graag verder! Groetjes Heiko.

4 reacties op “Ovenschotel met broccoli en gerookte zalm? Even groente koken en hup, de oven in!”

Hoi Heiko
Ik ga dit recept proberen. Lijkt me lekker. Vooral om weer iets met zalm te doen.
Maar waar moet de zalm in de bereidingswijze toegevoegd worden in de ovenschaal?
Graag hoor ik daar over.
Groetjes,
Sjoukje

Hey Sjoukje,

Lekker bezig! Ja zalm kan je echt eindeloos combineren met vele ovenschotels 🙂

Ah, op het moment dat je zoete aardappels als bodem gebruikt kun je hierop de zalm leggen. Ik bak deze zalm altijd heel kort op hoog vuur en dan brokkel ik hem krokant bovenop de zoete aardappels in stukjes!

Vrolijke Kookgroet,
Heiko

Hey Alie,

Bedankt voor je reactie en het is ook super lekker! Ah, de heks’nkaas voeg je toe in de hoge maatbeker samen met de bieslook, Griekse yoghurt en geraspte kaas. Dit geeft een heerlijke topping 😉

Veel kookplezier,
Heiko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.