Vegetarische Pasta met spinazie en noten die je moet geprobeerd hebben!

Vegetarische Pasta met spinazie en noten die je moet geprobeerd hebben!

Deze vegetarische pasta met spinazie kun je echt alle kanten op maar driekleuren pasta is waarschijnlijk het leukste en makkelijkste te maken en met de droge witte wijn een klassieker. De heerlijke smaak van pasta, spinazie en parmezaanse kaas maken het compleet.

Het kookboek met Italiaanse recepten wordt regelmatig uit de kast gehaald als het gaat om pasta’s of heerlijke lasagne schotels. Ik heb al vele gedeeld op dit blog maar er zijn er nog een paar die ik regelmatig weer erbij pak. Deze pasta met spinazie is binnen een handomdraai klaar je zult 15 minuten bezig zijn. Daarna kan iedereen aan tafel en smullen van deze pasta. Ik ga je eerst uitleggen hoe je deze heerlijke ‘pasta met spinazie’ maakt.

TIP: ”Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden! Daarnaast val je gemiddeld 2 kg per week af!”.  >>  Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Pasta met spinazie en noten

Juist pasta’s zijn vooral lekker en eenvoudig om te maken! Ook dit recept is weer 100% vegetarisch. Deze keer wel wat rijker aan koolhydraatarm. Vandaag zullen wij totaal 7 ingrediënten gebruiken voor deze heerlijke drie kleuren pasta te bereiden in onze Italiaanse keuken. Ik meal prep de pasta altijd na het eten voor op werk of als je laat thuis komt en geen zin hebt om te koken. Deze vegetarische hap geeft je voldoende voedingswaarde om bijvoorbeeld lekker te sporten of voldaan gevoel te hebben in de middag. En met een extra smaak van de pijnboompitten.

Hoe gezond is deze pasta met spinazie? Sommige mensen eten wel om het gemak 3x per week pasta. Zelf vind ik het heerlijk om af en toe te maken en af te wisselen met een curry of aardappelschotel recept.  Lees verder welke Ingrediënten deze pasta gezond maken.

Waarom is pasta met spinazie zo gezond?

Ik hoor je al denken zo veel pasta dat kan nooit gezond zijn! ‘Je kunt trouwens alle ingrediënten vervangen door gezondere varianten zoals volkoren pasta. Waarom? Hierin zitten meer vezels dus beter voor je darmstelsel en de opnamen van de voedingswaarden uit je eten. Als je dus kiest voor de volkoren variant zit je vaak al wel goed. Er uit onderzoek geweest over volkorenproducten dat de kans op een gezond gewicht verhogen

Je weet nu dat volkoren pasta een bron van vezels is. Dit zijn ook andere soort koolhydraten zijn namelijk de complexe koolhydraten, maar ook eiwitten en verschillende vitamines en mineralen.

Welke vitamines zitten er dan in spinazie? Sowieso is verse spinazie het gezondste om te eten of te gebruiken in je recepten. Spinazie heeft ook heel wat vitaminen en mineralen erin zitten. Wist je dat als je al 180 gram gekookte spinazie eet je dan 1000 % van jouw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K binnenkrijgt?

Aangezien je deze vitamine met vezels binnenkrijgt dus in vorm van bladspinazie, kun je hier maar niet te veel van eten. Ook in de vitamine A afdeling scoort spinazie ook goed zo krijg je 377 % van de aanbevolen hoeveelheid binnen. In dit bladgroen zitten ook meer vitaminen en mineralen zoals vitamine B11 of foliumzuur.

Het zijn deze vele vezels die jouw het verzadigde gevoel geven, waardoor je minder zult gaan eten met kleinere porties en ongezonde snacks en tussendoortjes makkelijker over slaat. Daardoor daalt je dagelijkse calorie inname en kun je sneller afvallen.

pasta 800x350px

De voedingswaarden van pasta en spinazie

Kok niveau: beginner
Bereidingstijd: 15  min

De voedingswaarden van dit recept is gebaseerd op 4 personen. Je kunt altijd meer ingrediënten gebruiken mocht je met meerdere personen zijn.

Aantal calorieën: 603 g
Eiwitten: 12 g
Koolhydraten: 46 g
Suikers: 5 g
Vet: 41 g
Verzadigd vet: 6 g

Wat heb je nodig?

225 gedroogde pasta het liefste volkoren
1,25 dl olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, in vieren en in plakken
3 grote portabello’s, in plakken
225 g spinazie, het liefste verse
2 el pijnboompitten
0,75 dl droge witte wijn
zout en peper
plakjes parmezaanse kaas, ter garnering

Hoe maak je pasta met spinazie?

1. kook de pasta in een pan met water en zout in 8-10 minuten beetgaar. Laat de pasta goed uitlekken.

2. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan en bak de ui en het knoflook 1 minuut.

3. Voeg paddestoelen toe en bak het geheel onder af en toe roeren 2 minuten op een middelhoog vuur.

4. Zet het vuur lager, voeg de spinazie toe en bak het geheel onder af en toe roeren nog eens 4-5 minuten, of tot de spinazie verschrompeld is.

5. Roer de pijnboompitten en de wijn erdoor, breng de saus op smaak met peper en zout en laat hem 1 minuut pruttelen.

6. Laat de pasta in een warme schaal glijden en schep de saus erdoor. Garneer de schotel met de plakjes parmezaanse kaas en serveer hem onmiddellijk en smul.

TIP VAN DE KOK

Je kunt voor wat extra pit wat geraspte nootmuskaat over de pastaschotel strooien, want die smaak past heel goed bij doe van spinazie.

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Wil je graag meer gezonde koolhydraatarme recepten, dan raad ik je het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu aan. Dit programma bevat 30 complete dagmenu’s met ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. De Recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden.

Het voordeel van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu is dat je anders gaat eten en niet minder! Geen honger lijden dus!!

Daarnaast kun je het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu met 100% afslank garantie gebruiken. Val je namelijk niet af, krijg je gewoon je geld terug.   Open hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>>

Heb je nog vragen over het recept of het dieet programma dat ik met je deel, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Ook lees je hier vragen en ervaringen van anderen.

gezonde ovenschotel

Laat even bericht achter wat jij van dit Koolhydraatarme gerecht vindt?

Ik vond het tof om deze heerlijke Koolhydraatarme recept met je te delen. Ook ben je veel meer te weten gekomen over voedingswaardes en de krachten van groenten en fruit en andere tips!

Laat je mij weten wat je van dit recept vindt? Dat waardeer ik echt enorm en heb je nog suggesties? Laat dan even een reactie achter!

* Let op: jouw email wordt niet getoond bij het achterlaten van een comment of suggestie

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.