pasta pesto met kip en paprika

pasta pesto met kip en paprika? Snel, makkelijk en lekker!

Pasta pesto met kip en paprika proberen? Wil je een heerlijke pasta proberen met  pesto, waar je op een verantwoorde en gezonde manier kun van genieten? Dan kun je zeker eens deze kip met rode pesto proberen met paprika. Rode paprika zitten vol met de juiste vitaminen en vezels en ook een aantal belangrijke mineralen. Lees snel verder!

Pasta pesto met kip en paprika

wel pittig maar echt lekker! Vooral de courgette vult altijd goed en is gezonde groente om te gebruiken in de keuken. Je kunt deze ook vervangen voor aubergine dat is ook altijd erg lekker en met deze saus wordt het ook net droog of smakeloos. Als je de saus te pittig vind kun je minder chilipoeder erin doen of gewoon paprikapoeder kiezen dit geeft alsnog een lekkere smaak zonder de pit.

Omdat het veel eiwitten bevat en gezonde vezels kun je hier dus heerlijk van blijven smullen, terwijl je tegelijkertijd goed op je gewicht let!

Wat is de voedingswaarde van dit recept met kip met rode pesto?

Naast dat deze pasta laag in de calorieën zit krijg je bij paprika ook enkele noodzakelijke vitaminen en mineralen. Als het nog niet wist zijn paprika is goed voor je immuunsysteem omdat het veel vitamine C bevat. Hoe roder de paprika hoe meer vitamine C erin zit.

Paprika’s hebben dus een hoge vitamine C-waarde, waarbij één paprika tot 169% van de ADH levert. Wat zit er nog meer in aan vitamines en mineralen? Dat zijn vitamine K1, vitamine E, vitamine A, foliumzuur en kalium.

  • Calorieën: 365
  • Eiwit: 36 g
  • Koolhydraten: 12 g
  • Vet: 20 g

Hoe kun je het beste pasta pesto met kip en paprika bereiden?

Het is gek maar ik haal nog steeds de lekkerste pesto gewoon bij de Aldi, al moet ik zeggen als je naar de markt gaat en daar bij een peper en olijvenboer de pesto haalt je ook zeker gaat genieten. Alleen Aldi is net vaak wat makkelijker. Als je dan toch op de markt bent is het vaak zeer goedkoop om een zak paprika’s te halen. Deze als je te veel hebt kun je er altijd nog soep van maken.

Ingrediënten:

Al enthousiast geworden voor deze pasta? Hier een vernieuwend en heerlijk gezond en snel recept voor je. Deze pasta is echt snel klaar. Dit heb je nodig:

400 gram kipfilet,
50 gram groene of rode pesto,
3 el Griekse yoghurt,
1 handje cherry tomaatjes,
600 gr courgette spaghetti
1 rode paprika, schoon gemaakt
120 gram feta, in blokjes
2 teentjes knoflook, fijn geperst
2 el olijfolie,
2 el knoflookpoeder,
2 tl milde paprikapoeder,
1 tl chilipoeder,
zwarte peper,
2 el oregano gedroogd

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en marineren met beetje olijfolie er overheen, knoflookpoeder, milde paprikapoeder, chilipoeder, oregano en beetje zwarte peper. Zorg dat je goed alles insmeert met kruiden.
  2. Vervolgens wat olijfolie in een koekenpan. Bak de kipfilets in de koekenpan totdat ze goudbruin zijn.
  3. Als de kip klaar is voeg je in dezelfde pan met de courgette spaghetti toe in stukjes en bak je dit lekker samen tot zacht is geworden.
  4. Vervolgens voeg je de Griekse yoghurt toe en schep je paar flinke lepels rode pesto erop. Dit mix je lekker samen en laat je even sudderen paar minuten en klaar! Als garnering kun je met feta aan de slag, dit kun je eenvoudig met je handen brokkelen en er overheen strooien, erg lekker. 

Maak vooral een voorraadje pasta pesto met kip en paprika aan, want je kunt deze pasta prima invriezen. Ga je een keertje sporten en wil je een gezond tussendoortje meenemen? Stop dan een portie in een bakje en geniet na je training van deze verfrissende salade!

Wil je graag meer koolhydraatarme avondeten recepten van ons proberen? Klik hier!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op koken! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mij lekker fit en heb ik genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

Click here to subscribe

2 gedachten over “pasta pesto met kip en paprika? Snel, makkelijk en lekker!”

    • Hey kookfan,

      Dat is goed om te horen! Ah, als garnering kun je met feta aan de slag, dit kun je eenvoudig met je handen brokkelen en er overheen strooien, erg lekker. Je kunt ook geitenkaas gebruiken mocht je dit lekkerder vinden of helemaal losgaan met de blauwe kaas 😉

      Vrolijke kookgroet,
      Heiko

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.