Maak een heerlijke vegetarische pompoensoep op Amerikaanse wijze! Echte klassieker

Maak een heerlijke vegetarische pompoensoep op Amerikaanse wijze! Echte klassieker

Deze koolhydraatarm pompoensoep is een Amerikaanse klassieker en wordt over de hele wereld populair. Heerlijk de combinatie van het vruchtvlees van de pompoen met gember, laurier en sinaasappelschil geeft de pompoensoep net dat extra pit. Extra aroma wordt gemaakt door de knoflook met groentebouillon.

TIP: ”Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm Weekmenu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden! Daarnaast val je gemiddeld 2 kg per week af!”.  >>Bekijk hier het Koolhydraatarm Weekmenu

Ik vind pompoensoep zowel in de zomer als in de winter echt heerlijk. Het is een eenvoudige pompoensoep voor jezelf en het hele gezin en om eens kennis te maken met koolhydraatarm eten. Lees verder en ontdek hoe jij deze pompoen klassieker zelf vandaag dampend op tafel kunt zetten!

Koolhydraatarm pompoensoep

Ook een pompoensoep kan eenvoudig zijn om te maken! Voordat je begint met dit recept het is weer 100% vegetarisch en koolhydraatarm met vandaag totaal 7 ingrediënten en binnen een handomdraai klaar en kun je gerust bewaren voor meerdere dagen in de week te gebruiken bijvoorbeeld tijdens de lunch of als bijgerecht in de avond. Deze soep geeft een heerlijke warme gloed dankzij de gember,  met een unieke smaak van pompoen en stilt de honger door het gebruik van de grasboter.

Is deze soep wel gezond? De bekende herfst ‘halloween’ pompoen heeft duidelijk seizoenen waneer hij in overvloed in de supermarkt ligt maar tegenwoordig kun je hem bijna het hele jaar wel eten. Er zijn genoeg reden om vaker pompoen te eten je kunt pompoen taart, pompoen bier, pompoen risotto zelfs pompoen brood eten. Genoeg reden om even verder te lezen over de kracht van de pompoen.

Waarom is Koolhydraatarm pompoensoep zo gezond?

Als mensen aan pompoen denken ze vaak aan veel gedoe in keuken! Dat is spijtig want als je eenmaal goed door hebt hoe je deze geweldige recepten kunt maken met pompoen, gaat er een wereld van nieuwe smaken voor je open. Zo is pompoen ook bevordelijk voor een afslankdieet door de vele vezels. Er zit net zoals bij wortelen de stof caroteen in en dat is weer erg goed voor onze ogen.

Zo zit het vruchtvlees van de pompoen vol met de stof bètacaroteen, dit is een sterke antioxidant die het lichaam beschermt tegen tal van vrije radicalen die zo wordt gezegd kankers kunnen veroorzaken in ons lichaam. Vooral het risico op long en slokdarm kanker kan verminderd worden door het even van deze feest voor de ogen pompoenen.

Haalde jij altijd de pitjes of zanden uit je soep? Niet meer doen! Deze zijn namelijk heel gezond voor ons lichaam. Deze zaadjes zijn verder rijk aan magnesium dit helpt onze hersenen en bij vermoeidheid van het lichaam (ook in supplementen te verkrijgen). Verder zit er nog de stoffen uit de aarde in zoals zink, ijzer, koper potassium en andere essentiële vetzuren. Er zijn ook genoeg mensen die de pompoen zaden roosteren in een koekenpan of in de oven.

Dacht je dat ik alles gehad had over pompoen? Nee, want de pompoen verbeterd zelfs je humeur. Dit komt al met de vrolijke kleuren die pompoen met zich mee brengt. Maar de vele gezonde eigenschappen van de pompoen geven je voldoende energie waarmee je fluitend morgen weer naar het werk gaat.

Het zijn de vezels in het vruchtvlees die jouw het verzadigde gevoel geven, waardoor je minder zult gaan eten met kleinere porties en ongezonde snacks en tussendoortjes makkelijker over slaat. Daardoor daalt je dagelijkse calorie inname en kun je sneller afvallen.

koolhydraatarme pompoen 800x350px

Hoe kun je pompoen het beste bereiden?

Veel werk toch een pompoen panklaar maken? Dat is dus een misverstanden, want een vraag die wij veel krijgen “moet je een pompoen schillen of niet?”  Lastige vraag, maar het antwoord is eenvoudig: nee, dat hoeft zeker niet, want bijna elke pompoenschil wordt gewoon zacht en eetbaar bij het garen van de pompoen.

Er zijn vele pompoensoorten en sommige hebben zelfs een schil die dunner is dan die van een komkommer. Heb jij je pompoen gekocht in de supermarkt of bij de groenteboer? Dan kun jij je veel moeite besparen. Kan alleen zijn dat jij de schil niet smakelijk vindt. Bij sommige geteelde, grote exemplaren is het verstandig om toch maar even te schillen voor de zekerheid.

De voedingswaarden van pompoensoep

Kok niveau: beginner
Bereidingstijd: 30 min

De voedingswaarden van dit recept is gebaseerd op 6 personen. Je kunt altijd meer ingrediënten gebruiken mocht je met meerdere personen zijn.

Aantal calorieën: 112 g
Eiwitten: 4 g
Koolhydraten: 8 g
Suikers: 7 g
Vet: 7 g
Verzadigd vet: 2 g

Wat heb je nodig?

ongeveer 1 kg pompoen
40 g boter
1 ui, in dunnen ringen gesneden
1 teentje knoflook, geperst
9 dl groentebouillon
1/2 tl gemberpoeder
1 el citroensap
3-4 reepjes sinaasappelschil (naar keuze)
1-2 laurierblaadjes of 1 kruidenbuiltje
3 dl melk (of kokosmelk)
zout en peper
TER GARNERING 
4-6 el slank- of volle room, yoghurt of kwak
fijn geknipt verse bieslook
zout en peper

Hoe maak je pompoensoep?

1. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2,5 cm

2. Smelt de boter in een pan. Voeg de ui en het knoflook toe en bak die op een laag vuur zacht en glazig.

3. Voeg de pompoen toe en bak het geheel al omscheppend 2-3 minuten.

4. Voeg de bouillon toe en breng het geheel op een middelhoog vuur aan de kook. Breng de bouillon op smaal met peper en zout en voeg het gemberpoeder, het citroensap, de sinaasappelschil en de laurierblaadjes toe. Dek de pan af en laat het geheel ongeveer 20 minuten afgedekt op een laag vuur pruttelen, of tot de pompoen zacht is.

5. Verwijder de sinaasappelschil en de laurierblaadjes. Laat de soep iets afkoelen en mix hem in de keukenmachine glad of met een staafmixer. Schenk de soep in een schone pan.

6. Voeg de melk toe en verwarm de soep langzaam. Voeg peper en zout naar smaak toe. Garneer de soep met de room, de yoghurt of de kwark en het bieslook en serveer hem warm en hot.

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Wil je graag meer gezonde koolhydraatarme recepten, dan raad ik je het Koolhydraatarm Weekmenu aan. Dit programma bevat complete dagmenu’s met ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. De Recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden.

Het voordeel van het Koolhydraatarm Weekmenu is dat je anders gaat eten en niet minder! Geen honger lijden dus!!

Daarnaast kun je het Koolhydraatarm Weekmenu met 100% afslank garantie gebruiken. Val je namelijk niet af, krijg je gewoon je geld terug. >> Open hier het Koolhydraatarm Weekmenu Koolhydraatarm tomatensoep

Laat even bericht achter wat jij van deze Bloemkool soep recept vindt?

Ik vond het tof om deze heerlijke Koolhydraatarme bloemkool soep met je te delen. Ook ben je veel meer te weten gekomen over eieren en eiwitten en andere tips!

Laat je mij weten wat je van dit recept vindt? Dat waardeer ik echt enorm en heb je nog suggesties? Laat dan even een reactie achter!

* Let op: jouw email wordt niet getoond bij het achterlaten van een comment of suggestie

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.