Vegetarische schotel met rode paprika en courgette

Vegetarische schotel met rode paprika en courgette

Dat een vegetarische schotel niet saai hoeft te zijn bewijst dit vegetarische recept met courgette en paprika uit de oven. Een makkelijke maaltijd zonder vlees die ook nog eens bijzonder lekker smaakt. Daarnaast ben je ook nog eens gezond bezig, want courgette en paprika zijn twee super gezonde groenten.

Een schotel is makkelijk te bereiden en is bovendien snel klaar. Doordat de ingrediënten in één ovenschaal gaan, hoef je dus niet in de weer met allerlei potten en pannen. Met deze vegetarische schotel zet je dus in een handomdraai een verantwoorde maaltijd op tafel die iedereen lust. Ook als je geen vegetariër bent is deze schotel met rode paprika onweerstaanbaar lekker.

Is deze vegetarische schotel met courgette gezond?

Als je vegetariër bent, wil je niet alleen lekker kunnen eten maar ook gezond. Met deze vegetarische schotel hoef jij je daar niet druk om te maken. Courgette zit namelijk vol met vitamine C en bevat veel vezels. Lekker vullend dus en ook nog eens heel gezond. Daarnaast bevat courgette ook veel belangrijke mineralen zoals kalium, fosfor en magnesium. Een lekkere boost voor je immuunsysteem dus!

Ook paprika is een gezonde groente. Daarnaast bevatten ze weinig calorieën waardoor ze prima in een verantwoord eetpatroon passen. De rode paprika is het gezondst van de 3 kleuren. Rode paprika bevat namelijk een hoog gehalte aan vitamine C en is daarbij lekker zoet.

Wat is de voedingswaarde van deze vegetarische schotel?

Deze schotel zonder vlees is lekker vullend terwijl het niet veel calorieën bevat. Als je op de lijn wilt letten is deze vegetarische schotel met courgette en paprika dan ook een echte aanrader. De voedingswaarden voor deze vegetarische schotel recept voor 8 personen is berekend per portie:

Calorieën: 212
Vetten: 17,2
Koolhydraten: 7,8
Eiwitten: 7,0

Deze ingrediënten heb je nodig:

1 grote rode paprika
750 gram courgette
2 eieren
30 gram paneermeel (koolhydraatarm of broodkruimels)
140 gram geraspte kaas
+/-70 ml olijfolie
1 theelepel basilicum (gedroogd)

Zo maak je zelf een vegetarische schotel:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bestrijk een grote ovenschaal met wat boter.
2. Was de courgette en de paprika en snij deze in kleine plakjes of stukjes.
3. Klop de eieren los en voeg hier de groenten, paneermeel, geraspte kaas, basilicum en de olijfolie aan toe. Goed mengen!
4. Verdeel het mengsel in de ovenschaal en bak de vegetarische schotel in ongeveer 45 minuten lekker gaar en bruin. Eet smakelijk!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

sla wrap

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.