Categorieën
Avondeten Koolhydraatarme recepten

Zelf koolhydraatarm brood bakken? Unieke broodmix, eiwitrijk en super gezond!

Zelf koolhydraatarm brood bakken? Je wilt graag blijven smullen van je boterham maar toch graag koolhydraatarm eten. Ik heb een geweldige oplossing voor je in de vorm van een eiwitrijk en koolhydraatarm brood helemaal zelf gebakken.

Dit brood heb je in bruin en wit variant met verschil in smaak, eigen specerijen, vezels en zonnebloempitten die het echt maken! Ik weet zeker dat jij hier ook van gaat genieten. Laten we starten.

Smaakt dit brood eigenlijk wel lekker? Ik maak elk weekend voor ons een eigen brood vers uit de oven. Kies ik altijd voor deze broodmix van donker brood met abrikozenmeel. Deze moet ongeveer 40 min in de oven.

Heeft een lekker krokante smaak en is gewoon net zoals brood stevig en goed smeerbaar. Er zit maar 0,6 g koolhydraten in dit brood verwerkt, geen soja en is helemaal vrij van conserveringsmiddelen.

Dit brood past wel degelijk in een koolhydraatarme levensstijl.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet Verbranden en een Plattere Buik Krijgen? Verlies 2 kilo per week! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Zelf koolhydraatarm brood bakken

Zelf koolhydraatarm brood maken

Natuurlijk eiwitrijk brood dat is het Adam’s brood wat ik gebruik. Je hebt eigelijk niks speciaal nodig, alleen een kom of schaal, lauw water en de geleverde broodmix waar al gist wordt bijgeleverd.

Adams brot waar te koop?

Dankzij het zelf te maken pas het ook helemaal binnen ons boodschappen budget om met beperkte ingrediënten te werken. Je kunt deze broodmix halen bij de grootste webshop van Nederland als het gaat om voeding en fitness namelijk Body & Fit link staat hier en bij in ingrediënten opgenomen.

Ingrediënten

  • 250 g Adams brood wit of bruin, klik hier
  • handje sesamzaad
  • 230 ml lauw water, kraan
  • 1 grote kom
  • 1 theedoek
  • Oven

Bereidingswijze voor de Zelf koolhydraatarm brood bakken

  1. Voeg aan de mix en gist (enkele zak) 230 m handwarm water toe. Kneed het ongeveer 2 minuten met de hand. Leg het deef in een blik of kom en dek af met een theedoek. Ongeveer voor 45 minuten op kamertemperatuur bewaren.
  2. Na 15 minuten zet je de oven alvast aan zodat deze kan voorverwarmen op 185 graden.
  3. Als de oven goed warm is geworden en je deeg is mooi gaan rijzen in de kom of bak is deze klaar om gebakken te worden. Besprenkel het met een beetje water en een handje sesamzaadjes eroverheen.
  4. Nu bak je het brood ongeveer 40 min op 185 graden gaar. Je kunt het testen door een state prikker erin te prikken, blijft deze niet meer plakken dat is het brood gaar. Het brood gaat ook heerlijk geuren in de keuken.

Tip:
Je kunt tijdens het mixen van het deeg ook 1 el gedroogde Italiaanse kruiden en een scheutje olijf olie erdoor doen of 1 el oregano voor een Italiaanse smaak.

Dit brood is ongeveer goed voor 6 vers gesneden boterhammen dus voldoende voor 2/3 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 243
Koolhydraten: 0,6 g
Eiwitten: 32 g
Vetten: 10,3 g
Zout: 1,3 g

Probeer ook eens dit recept: Koolhydraatarme linzen en gemengde groenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.